RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Fost șef al Judecătoriei Pașcani reținut pentru că ar fi intermediat o șpagă data de rromii din Moțca pentru a scăpa de dosare

Viorel Maftei, fostul președinte al Judecătoriei Pașcani și Ion Anton judecător la Curtea de Apel Iasi sunt vizați în ancheta DIICOT începută împotriva rromilor din Motca suspectați de evaziune fiscala.

Fostul șef a le Judecătoriei Pașcani ar fi intermediat o șpaga, pe care a primit-o judecătorul Anton. Prejudiciul îm cazul rromilor din Motca este de câteva miliarde de lei vechi.

UPDATE 8: 
Dupa cateva ore de audieri, Viorel Maftei a fost retinut, acesta parasind sediul Parchetului incatusat. Audierile s-au finalizat si in cazul celor doi infractiori condamnati la inchisoare pentru care ar fi trebuit sa se intervina cu mita de 200.000 de lei.

  

UPTADE 7

Dupa cateva ore de audieri, Viorel Maftei a fost retinut, acesta parasind sediul Parchetului incatusat. Audierile s-au finalizat si in cazul celor doi infractiori condamnati la inchisoare pentru care ar fi trebuit sa se intervina cu mita de 200.000 de lei

UPDATE 6:

Conform unor surse, se vehiculeaza varianta potrivit careia judecatorul Dan Anton nu ar fi acceptat acea mita prin intermediul fostului judecator Viorel Maftei, care le-ar fi promis celor doi condamnati ca va interveni pentru a le rezolva problema.

UPDATE 5:

Conform unor surse judiciare implicate in acest dosar, mecanismul afacerii ar fi fost urmatorul: membri ai familiei Nunuca din Motca au apelat la fostul judecator Viorel Maftei, din Pascani, caruia i-ar fi oferit suma de 200.000 lei, bani pe care trebuia sa-i primeasca magistratul Dan Anton. Acesta, in schimbul banilor, ar fi trebuit sa admita o contestatie in anulare ce i-ar fi scapat de inchisoare pe cei doi condamnati pentru grup infractional organizat, evaziune fiscala si inselaciune.

UPDATE 4:

Se pare ca intermediar in acest caz ar fi un judecator din Pascani, pe nume Viorel Maftei.

UPDATE 3:

Surse din interiorul anchetei sustin ca judecatorul ar fi trebuit sa anuleze acea decizie de condamnare intr-un dosar in care erau implicate familiile Nunuca si Stanescu. Jandarmii au facut perchezitii in aceasta dimineata si la casele mai multor cetateni romi din localitatea Motca, judetul Iasi. Procurorii DIICOT ii audiaza in acest dosar, in calitate de martori, si pe avocatii Stelica Boboc, Bogdan Luca si Lucian Pitigoi.

UPDATE 2:

Acuzatiile care se aduc in acest dosar sunt de dare si luare de mita. La audieri a fost invitat in calitate de martor avocatul Marius Striblea. Acesta a declarat ca atat el, cat si alti colegi avocati au fost audiati in acest dosar in calitate de martori. Avocatul Striblea a parasit sediul DIICOT in jurul orei 15.25, iar potrivit anchetatorilor, ar fi vorba de un prejudiciu in valoare de 2 miliarde de lei vechi, spaga fiind data cu ajutorul unui intermediar din sistem. Se pare ca ancheta DIICOt a pornit in urma unui denunt. Judecatorul Dan Anton ar fi primit aceasta suma pentru a da un aviz favorabil in cazul a doi condamnati la inchisoare. Cei doi se aflau incarcerati in Penitenciarul Iasi iar judecatorul Anton ar fi trebuit sa aprobe o cerere de anulare a deciziei in cazul condamnarii celor doi. La audieri a mai fost adus inca un barbat care are legatura cu acest dosar in care sunt implicate 10 persoane.

UPDATE 1:

In acest moment, judecatorul Dan Anton este audiat de procurorii DIICOT. Surse din interiorul anchetei sustin ca el ar fi acceptat o intelegere, in schimbul sumei de 200.000 de lei si a unor bunuri, precum: carne de curcan si vin. In acest fel, magistratul trebuia sa admita o contestatie in anulare fata de doi infractori condamnati definitiv la trei ani de inchisoare, fiind pedepsiti pentru evaziune si spalare de bani. Dan Anton ar fi facut aceasta intelegere prin intermediul unui fost judecator din Iasi, care este pensionat acum.

 

Perchezitiile desfasurate de DIICOT Iasi au vizat nu mai putin de 11 locatii, acestea fiind desfasurate la domiciliile si birourile unor persoane implicate in acest dosar. Banii erau promisi de doi indivizi care au fost condamnati pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Sursa: BZI.ro

Related posts

Cei trei popi şantajişti au ajuns unde nu este deloc verdeaţă, nici libertate, şi nici viaţă fără de păcat

Redacția

Pascaneanca inselata in stil mare la o casa de schimb valutar. Ce a patit

Redacția

Ieșean amendat cu 20.000 lei după ce a aruncat gunoaiele din mașină pe marginea unui drum din stațiunea Mamaia (Video)

Redacția
Încarcă...