NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Electroputere VFU Pașcani a depus ofertă la licitația pentru tramvaie autonome în Timișoara

S-au depus trei oferte la licitaţia pentru achiziţia a 40 tramvaie autonome în Timișoara, de la Electroputere VFU Paşcani, turcii de la Bozankaya şi polonezii de la Pesa.

 

  

Trei oferte au fost depuse până la termenul limită din 24 aprilie la licitaţia pentru achiziţia a 40 de tramvaie autonome în Timişoara, potrivit datelor din platforma de achiziţii publice SICAP.

Cele trei oferte provin de la Electroputere VFU Paşcani – România, Bozankaya Otomotiv – Turcia și Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz – Polonia

Tramvaie autonome în Timișoara. Cine sunt ofertanții

Primul participant, Electroputere VFU Paşcani, este specializat în repararea materialului rulant şi în trecut a modernizat tramvaie Armonia care circulă în Timişoara. Potrivit informaţiilor de pe site-ul propriu, modernizarea materialului rulant s-a realizat prin reproiectare şi reconstrucţie.

Al doilea participant, Bozankaya, produce un model de tramvai de 32,7 metri lungime, în cinci module, bidirecţional, cu o capacitate totală de 295 de pasageri. Producătorul turc s-a înscris la mai multe licitaţii din România, fiind chiar ofertant unic la cea pentru 100 de troleibuze în Bucureşti şi cea pentru 68 de autobuze electrice în cinci oraşe din ţară.

Al treilea participant, producătorul polonez Pesa, fabrică patru modele de tramvaie, potrivit informaţiilor de pe site-ul propriu. Pesa a câştigat în 2016 o licitaţie în Kiev, Ucraina, pentru livrarea a 10 tramvaie Fokstrot.

Oraşul de pe Bega este primul din ţară care cumpără tramvaie cu baterii. Întrebat de ce cumpără tramvaie autonome, edilul Timişoarei Nicolae Robu a explicat că “aşa se fac mai nou tramvaiele” şi că acestea pot fi utilizate şi în cazurile în care se derulează diverse lucrări, există pene de curent sau se defectează tramvaiul la sistemul de alimentare.

Primăria Timişoara vrea să cumpere 16 tramvaie articulate, valoarea contractului fiind estimată la 184,9 milioane de lei (40 milioane de euro) fără TVA, circa 2,5 milioane de euro/bucata. Pe baza contractului pentru cele 16 tramvaie, Primăria Timişoarei poate achiziţiona suplimentar 24 de tramvaie, caz în care valoarea achiziţiei creşte la 462,25 milioane de lei (98 milioane de euro).

Advertisements

Related posts

Solicitare din partea RomPak, blocată în Primărie! Compania implicată și apreciată, pusă pe drumuri ca mulți alți agenți economici!

Marius Parteni

Finanțele vând o hală din localitatea Miroslovești

Redacția

Multe posturi vacanta la stat, în judeţul Iași, la începutul toamnei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site