NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Efectele ploilor torențiale din ultimele zile în Pașcani și împrejurimi. Cod portocaliu până sâmbătă, orele 16.00

Ploile care au căzut în ultimile zile nu au provocat pagube în municipiul Pașcani, dar în urma apelor au rămas imagini dezolante. Canalizarea orașului a făcut față cu greu, astfel că pe străzi apa a stat mult timp. Spre exemplu în această dimineață angajații de la Prest Serv Apă SA au lucrat ore în șir pentru a desfunda canalizarea de pe panta Republicii.

 

Apa care s-a scurs de pe versanții din zona deal a scos în stradă pământul săpat de utilajele care lucrează în parc, după ce s-a scurs pe stradă și s-a format un strat gros de noroi. Acesta a fost îndepărtat, iar strada a fost spălată.

Un lucru care ar trebui să dea de gândit autorităților din Pașcani este apa care băltește acum pe câmpul de lângă calea ferată Pașcani – Suceava. Petrică Dascălu, directorul Apele Române Pașcani, susține că nu sunt pâraie a căror debite să fi crescut și care să amenințe orașul.

Apa s-a revărsat pe stradă și la ieșirea din Pașcani spre Valea Seacă, circulația desfășurându-se greoi. Ploile au afectat serios drumurile comunale din Topile, Iorcani și Moțca. În această din urmă localitate au fost afectate două poduri, gospodăriile oamenilor și zeci de drumuri comunale. 

Veștile nu sunt tocmai bune. După avertizarea de Cod Galben, valabilă până astăzi la orele 22.00, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor din București a transmis un nou avertisment începând cu orele 20.00 ale acestei seri.

Este vorba de atenționare Cod Portocaliu pe râurile mici din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova, Bistrița și Trotuș (județele Suceava, Neamț, Harghita și Bacău), Sușița, Putna Râmnicu Sărat (județul Vrancea), Bârlad (județele Vaslui și Galați), Jijia (județele Botoșani și Iași) și pe afluenții Prutului Inferior (județele Vaslui și Galați).

Atenționarea durează până mâine, 8 iunie, la orele 16.00 și vizează fenomene de scurgeri de apă pe versanți, torenți și pâraie și totodată creșteri de debite și niveluri pe râurile mai sus menționate, cu depășirea cotelor de atenție.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Dumitru Pantazi a recunoscut că a greșit când a afirmat că Primăria emite facturi și este plătitoare de TVA

Răzvan Grecu

Directorul Consiliului Director al ARSACIS: contractul de delegare a serviciului de apă-canal este în proporție de 90% nefavorabil autorității delegante!

Marius Parteni

Proiectul de buget a fost publicat cu o întârziere de o săptămână! În 2020 primarul Dumitru Pantazi își propune să facă…hârtii! (DOC)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site