RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Eco Salubritate nu poate participa la licitația pentru serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Iată motivele!

Primăria Pașcani va cheltui și în acest an aproximativ 150.000 lei pentru serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Banii nu vor ajunge în conturile Eco Salubritate SA, așa cum se discuta anul trecut, ci la societatea care va oferi cel mai bun preț pentru aceste servicii.

 Acum câteva zile Primăria și-a anunțat intenția de achiziție a serviciilor prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Termenul limită de depunere a ofertelor este 9 mai 2018, ora 10.00. Procedura este achiziția directă.

  

“Pe data de 3 mai, Primăria Municipiului Paşcani a publicat în SEAP anunţul privind servicii de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare pe domeniul public al muncipiului Paşcani. 121.500 este valoarea, fără TVA, de la care pleacă această achiziţie. Cu siguranţă ea va scădea, aşa cum s-a întâmplat în fiecare an până acum”, a precizat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Paşcani.

Nici în acest an aceste servicii nu vor fi realizate de societatea Eco Salubritate SA care, prin vocea managerului actual, anunța anul trecut că intenționează să se implice în această acțiune. Motivul?

”Atât timp cât nu am încă utilajele nu mă pot înscrie la nici o licitație”, a declarat Leonard Ursu, cel care a răspuns la numărul de telefon 0785/219.008.

Am încercat să aflăm de la Ursu cine este responsabil de achiziția utilajelor, dar răspunsul a fost de neînțeles.

“În sarcina cui? În sarcina noastră? De ce mă întrebați așa de parcă aveți ceva de reproșat mie sau primarului?”, după care a închis telefonul.

Precizăm faptul că legislativul local a susținut financiar activitatea acestei societăți. Anul trecut, la propunerea lui Ursu, s-au alocat 500.000 lei pentru achiziția unei compactoarea care să asigure transportul deșeurilor la depozitul ecologic de la Țuțora, dar ea nu a fost achiziționată nici până astăzi.

Related posts

Aristotel Katzighera susține că dacă aleșii locali hotărăsc PSA îndeplinește condițiile pentru a furniza apă în municipiu

Răzvan Grecu

Licitație supraevaluată adjudecată de EkySam! Strada Gării “se face” la jumătate din prețul propus de primar

Ema Roman

După topirea zăpezii au apărut gropile pe străzile din Pașcani

Răzvan Grecu
Încarcă...