RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

E clar! Avem un primar incompetent: Pantazi știe că Primăria facturează chiriile și este plătitoare de TVA! Fals domnule primar!

Primarul Dumitru Pantazi este complet nepregătit pentru administrația locală. Expertul în administrație publică, cum s-a autoproclamat în campania electorală, a lăsat presa cu gura căscată în conferința de presă organizată după ședința de Consiliu Local de astăzi.

Acesta, în disperarea sa de a justifica neplata datoriei de 2,2 milioane de ei, a declarat cu seninătate că nu a făcut acest lucru deoarece nu a primit nici o factură de la Primăria municipiului Pașcani sau vreo înștiințare. De parcă această perlă nu era de ajuns, edilul șef a susținut că Primăria este și plătitoare de TVA.

Fiind un cotract comercial (n.r. între Primăria municipiului Pașcani și AgroComplex Lunca S.A.)  trebuia emisă o factură sau o înștiințare de plată fiindcă este purtătoare de TVA și atâta timp cât este purtătoare de TVA obligatoriu trebuie emisă o factură. Deducerea TVA-ului se face pe bază de factură. Taxele și impozitele locale nu sunt purtătoare de TVA. Nu s-a făcut lucrul acesta, Serviciul de Finanțe Publice Locale a fost într-o totală eroare, bănuiesc. Nu s-a emis acest act și partenerul de contract nu avea cum să facă plata”, a precizar Pantazi.

  

Jurnalistul Actualitatea TV a sesizat gogomănia spusă de Pantazi și l-a întrebat dacă până în anul 2007 Agrocomplex Lunca SA a primit facturi de la Primărie. Mai mult, ziaristul a și plusat întrebând dacă AgroComplex a și plătit aceste facturi.

”Pe ce am primit facturi și pe ce sume s-au eliberat înștiințări de plată și facturi, s-a plătit ”, a mai spus edilul șef.

Pe această cale îl atenționăm pe Dumitru Pantazi că instituția pe care o conduce, la fel ca și celelalte din țară, are prostul obicei de a încasa contractele de închiriere în baza acestor acte și nu prin facturi, iar chiriașul municipalității are obligația de a se prezenta singur la ghișeu pentru a plăti aceste angajamente conform calendarului de plăți asumat prin contract.

Deasemenea îi atragem atenția edilului șef să accepte realitatea cruntă din sistemul public, și anume că Primăria nu este o firmă, prin urmare nu este plătitoare de TVA !

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Protest al CFR-iștilor. Cer salarii mai bune și investiții în infrastructură

Redacția

Marcajele rutiere trebuie refăcute. Reprezentanții Primăriei habar nu au cine le-a executat!

Marius Parteni

Primăria a prelungit contractul firmei care se ocupă de întocmirea documentațiilor de carte funciară

Ema Roman
Încarcă...