RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

In judet au inceput pregatirile pentru deszapezire

Primarii din judetul Iasi vor trebui sa trimita catre autoritatile judetene, in cel mai scurt timp, o situatie privind materialele antiderapante care le sunt necesare pentru sezonul rece.

Fiecare unitate administrativ-teritoriala va trebui sa asigure furnizarea acestor materiale, insa Prefectura a cerut o situatie pentru a putea tine lucrurile sub control. Pe de alta parte, in acest moment, in bazele Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor si ale Directiei Regionale de Drumuri si Poduri se afla circa 30 la suta din necesarul de nisip si sare ce va fi imprastiat pe arterele din judetul Iasi.

“In sedinta de iluni am cerut primariilor o situatie legata de pregatirea pentru sezonul rece. Vrem sa vedem necesarul de utilaje si material antiderapant pe care il are fiecare localitate in parte. Nu vrem sa avem probleme si in aceasta iarna, ne dorim sa ne pregatim din timp, astfel incat lucrurile sa decurga cat mai bine la nivelul judetului Iasi”, a spus Bogdan Abalasi, subprefectul judetului Iasi. Prefectura a cerut recent celor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale si suplimentarea numarului de parazapezi. La nivel national sunt 560 kilometri, iar pentru Iasi au fost repartizati 5 kilometri. Necesarul ar fi undeva pana la 20 de kilometri, insa cei de la Iasi spera sa mai obtina parazapezi pentru inca 2-3 kilometri, pentru a acoperi aproximativ 70 la suta din zonele expuse blocarilor din cauza viscolului.

  

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Managerul de la Eco Salubritate mai așteaptă o săptămână pentru a afla dacă îi va fi prelungit mandatul!

Marius Parteni

Un singur model de chioșcuri, pentru toți comercianții în piața din zona deal!

Marius Parteni

Guvernul a decis înfiinţarea Gărzii Forestiere Naţionale

Redacția
Încarcă...