NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

După un atentat şi pandemia de COVID, Târgul de Crăciun de la Strasbourg se deschide vineri

Afectat de un atentat islamist, apoi de criza sanitară cauzată de pandemia de COVID-19, Târgul de Crăciun din Strasbourg, ajuns la cea de-a 452-a ediţie, se deschide vineri şi aşteaptă 2,5 milioane de vizitatori până pe 24 decembrie, informează AFP, preluată de Agerpres.

”Peste 1.000 de persoane” vor fi mobilizate pentru a asigura securitatea, a anunţat Prefectura locală, la patru ani după atentatul islamist care a făcut cinci morţi în centrul capitalei alsaciene.

Şase unităţi de forţe mobile şi o echipă antrenată ”pentru atentate în masă” vor fi de asemenea mobilizate în această zonă, unde vor fi instalate 300 de căsuţe în aer liber.

Este anticipată o redresare a evenimentului, după ce în 2021 a fost înregistrată o participare a publicului în scădere cu 25% în comparaţie cu ediţia din 2019. Căile ferate franceze au suplimentat cu 40.000 locurile disponibile în trenurile de mare viteză cu destinaţia Strasbourg în perioada Târgului de Crăciun, o creştere cu 15% în comparaţie cu anul trecut.

Advertisements
  

Oganizatorii estimează beneficii economice de 250 de milioane de euro pentru această regiune franceză în perioada Crăciunului 2022.

Advertisements

Primăria din Strasbourg, condusă de reprezentanţi ai partidelor ecologiste, a inflamat spiritele după publicarea unei liste cu produse interzise sau vândute ”sub rezervă”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Mitingul diasporei a ÎNCEPUT: Zeci de persoane s-au strâns în Piața Victoriei. Ce măsuri au luat autoritățile

Redacția

Digi24: Ucrainenii de rând se pregătesc să lupte împotriva Rusiei. “Trebuie să fim pregătiți pentru când războiul va fi rău de tot”

Redacția

​Un nou val de mișcări sociale post-pandemice: comerțul internațional ca victimă colaterală

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site