NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

După scandalul norvegiencelor amendate pentru că au refuzat să poartă bikini, federația de handbal a schimbat echipamentul pentru fete

Federația Internațională de Handbal (IHF) a modificat regulile cu privire la echipamentul pentru femei, în urma acuzațiilor de sexism. Astfel, fetele pot purta de-acum pantaloni scurți și maiouri în loc de bikini și topuri decupate.

Organismul internațional a fost supus unor presiunii internaționale începând cu luna iulie, după ce Federația Europeană de Handbal (EHF) a amendat cu 1.500 de euro echipa norvegiană de handbal pe plajă pentru că a purtat pantaloni scurți, la fel ca băieții, în timpul turneului Euro 21 din Bulgaria. La acea vreme, EHF a spus că pantalonii scurti sunt o „ținută necorespunzătoare”.

În decursul lunii octombrie, IHF și-a modificat discret regulamentele pentru handbalul pe plajă, care stipulează acum că „atletele trebuie să poarte pantaloni scurti, strâmți”. Sportivii de sex masculin pot purta în continuare pantaloni scurți obișnuiți, relatează The Guardian.

noul echipament Comparație între vechiul și noul echipament al echipelor feminine de handbal pe plajă FOTO: Federația Internațională de Handbal

  

Deciziea vine și în urma unei campanii a activistei australiane Talitha Stone, stabilită în Norvegia, care a adunat 61.000 de semnături cu o petiție.

Sper că acesta este începutul sfârșitului sexismului în sport”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Jocurile Paralimpice 2020: Eduard Novak, ministrul Sportului, a câștigat o medalie de argint la Tokyo

Redacția

Micuții de la Unirea Ruginoasa l-au primit pe Moș Crăciun

Oana Cordoneanu

Portret de fotbalist. Un pășcănean i-a dăruit un tablou atacantului brazilian al formației CSMS Iași, Wesley Lopes daSilva (VIDEO)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site