NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

După hamburgerul fals, acum, în Europa soseşte şi peștele sintetic

După carnea sintetică, pe masa consumatorilor europeni este pe cale să sosească şi peștele fals. File de peşte produs din culturi celulare, aparținând probabil unor specii de pești care sunt greu de reprodus sau, dimpotrivă, speciilor supraexploatate și care nu mai sunt durabile.

Prima companie care s-a gândit la asta a fost gigantul Nomad Foods, proprietar, printre altele al mărcii Findus Italia, care tocmai a semnat un acord de colaborare cu start-up-ul californian BlueNalu pentru a explora lansarea de pește din culturi celulare în Europa, unde cererea pentru fructele de mare sănătoase și durabile este în continuă creştere. De fapt, Europa este cel mai mare importator de pește din lume, numai că cetățenii UE consumă acum de peste trei ori mai mult decât produc, potrivit Rador care citează presa italiană.

Cel dintre Nomad Foods și BlueNalu este primul acord de acest gen din Europa. Potrivit celor două companii, obiectivul este sustenabilitatea: prin producerea în laborator, este posibil să se garanteze disponibilitatea pe termen lung a peștilor de calitate la prețuri accesibile. „Industria alimentară se află într-un moment de transformare – spune Stéfan Descheemaeker, CEO Nomad Foods – cererea consumatorilor de alimente hrănitoare și de înaltă calitate este în creștere,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

Cea mai tânără persoană care a decedat de COVID-19! Ce vârsta şi ce afecţiuni avea

Redacția

Senatorii PNL cer sancționarea Dianei Șoșoacă: Nu poartă mască, instigă la ură și haos, utilizează discurs homofob, xenofob, extremist

Redacția

Victorie la CNA! Clotilde anunță că Antena 3 și Ciolacu vor plăti scump pentru „știrile false”: „Am deschis și o acțiune în instanță împotriva celor care și-au permis să manipuleze în asemenea hal”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site