NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Duminică, Opera ieşeană va încheia actuala stagiune cu o gală triumfală

Opera ieşeană va încheia actuala stagiune cu o Gală extraordinară de operă ce va avea loc duminică, începând cu ora 18.30, în Sala Marea a Teatrului „Vasile Alecsandri“. Publicul va avea prilejul să-i asculte pe laureaţii şi pe nominalizaţii Galei Premiilor Operelor Naţionale, eveniment de ţinută desfăşurat pe 8 iunie.

Pe scenă vor urca mezzosoprana Iulia Merca, de la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, desemnată cea mai bună solistă din ţară în 2013, tenorul Cristian Mogoşan, invitat de la aceeaşi instituţie care a fost declarat cel mai bun solist, şi tenorul Bogdan Zahariea, de la Opera Naţională Română Timişoara, laureat al premiului acordat la categoria „Cel mai bun debut“. Invitaţilor din ţară li se va alătura celebra soprană Anita Hartig, de la Opera de Stat din Viena. Soprana originară din Bistriţa a fost descoperită de către maestrul Ioan Holender, pe când era directorul Operei de Stat din Viena. A urcat în scurt timp treptele celebrităţii, ajungând să interpreteze roluri memorabile la Opera Regală din Londra, la Teatrul Scala din Milano sau la Opera Metropolitană din New York. Cele mai mari ecouri internaţionale le-a avut cu rolurile Mimi (din spectacolul „La Bohème“ de Giacomo Puccini, cu care a debutat la Covent Garden şi la Scala Milano – n.r.) şi Carmen (din spectacolul cu acelaşi nume de Georges Bizet). „De asemenea, vor interpreta soliştii Operei ieşene: soprana Lăcrămioara Maria Hrubaru Roată, nominalizată pentru cea mai bună solistă din România în 2013, soprana Ana Maria Donose, nominalizată pentru cel mai bun debut din România în 2013, şi baritonul Jean Kristoff Bouton, nominalizat pentru cel mai bun solist din România în 2013“, a adăugat Bianca Grigoriu, responsabil relaţii cu presa în cadrul Operei ieşene. Orchestra îl va avea la pupitru pe Gabriel Bebeşelea, iar corul va fi dirijat de către Manuel Giugula. Biletele au fost puse în vânzare cu 20 lei (balcon), 30 lei (stal) şi 50 lei (lojă). Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc în Grădina Publică Palas, însă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile de duminică, a fost mutat în Sala Mare a Naţionalului.

sursa ziarul de iasi

  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Expoziția „Tradiții de Iarnă” vă așteaptă la Clubul Copiilor

Teona Gherasim

Doina Cornea va intra în rândul sfinților catolici? Teologul Cristian Bădiliţă solicită beatificarea luptătoarei anticomuniste!

Redacția

Incredibil! Are peste 600 de ani, dar continua se respire si astazi! Toata lumea care il vede ramane incremenita

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site