RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Dosarul “Alina” din Pașcani, fetița găsită moartă, este cel mai vechi caz cu autor necunoscut

Au existat dintotdeauna. Au bantuit mintea anchetatorilor. In incercarea de a-i prinde pe fiecare in parte, au fost pierdute sute de ore, au fost scrise sute de pagini, s-a discutat cu zeci de persoane.

Sunt fantomele dosarelor de crima de la Parchet, cunoscute sub denumirea generica de “AN”, autor necunoscut. Pentru trei dintre fantome, cautarea se va incheia anul viitor, odata cu termenul de prescriere. Atunci, chiar daca se vor preda, criminalii vor scapa nepedepsiti. Prezentam mai jos lista crimelor oribile din Iasi, ai caror autori vor putea scapa nepedepsiti, daca in perioada urmatoare nu se va intampla o minune care sa duca la identificarea autorilor.

 

  

In aprilie 1989, o fetita de numai 9 ani, Alina Lucaci, din Pascani, a disparut de acasa. La numai cateva zile, trupul ei a fost gasit ciopartit in zeci de bucati invelite in pungi de plastic. Carnea era scoasa de pe oase. Pungile cu resturile fetitei au fost descoperite in mai multe localitati din judetul Iasi si din cele limitrofe. Politistii au ratat startul anchetei, iar cercetarile care au vizat sute de piste si mai bine de 6.000 de suspecti nu au dus nicaieri. Ani buni s-a mers “in orb”, iar criminalul a ramas in libertate. Printre principalii suspecti au fost mama fetitei si concubinul acesteia. Dar nu s-a putut proba nimic. Desi a fost cautat printre macelari si bolnavi psihic, anchetatorii nu au reusit nici macar sa intocmeasca un portret robot al ucigasului. Acum, acesta poate face marturisiri complete; abominabila fapta s-a prescris. “De doua ori pe an, in lunile iulie si decembrie, dosarele de crima cu autor necunoscut sunt reanalizate. Se cauta acele indicii pe care este posibil sa le fi scapat anchetatorilor”, a declarat Carmina Pascal, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi. Codul Penal s-a schimbat, insa incepand cu anul 2005, crimele nu se mai prescriu. Dar in cazul crimelor savarsite pana la modificarea Codului Penal, aceasta prevedere noua nu se aplica.

 

Cititi AICI pe www.bzi.ro articolul complet

CLICK AICI PENTRU A CITI ANCHETA PE LARG PE CRIME NEELUCIDATE

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Intermediarul de la RAR care făcea programări pe pile, ţinut în casă încă o lună

Redacția

Șoferi depistați băuți în trafic, la Hărmănești și Mogoșești-Siret

Redacția

Poliţiştii au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de legea salarizării. A fost anunţată o manifestaţie de amploare în faţa Guvernului

Redacția
Încarcă...