NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor Știrea zilei

Dosar penal după scandalul făcut de Șoșoacă la centrul de vaccinare din Răchiteni

Ieri, Parchetul General anunță că a deschis un dosar penal în urma incidentelor de la Răchiteni care au avut-o în prim-plan pe senatoarea Diana Șoșoacă.

Dosarul se află la Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a fost deschis “ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție precum și a formulării unei plângeri  de către o instituție publică” se arată în răspunsul transmis la solicitarea RFI România.

Instituția care a depus plângerea este Direcția de Sănătate Publică Iași. Șeful DSP Iași anunțase anterior la RFI România că plângerea trebuie depusă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte tocmai pentru că în evenimente este implicat un parlamentar.

La solicitarea RFI România, Parchetul General spune că cercetările se desfășoară “in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal și de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 din Codul Penal.”

  

Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare și Colegiul Medicilor au cerut măsuri după aceste incident. Premierul Cîțu a declarat miercuri seara că procurorii trebuie să se sesizeze.

„Eu sper că s-au sesizat. Nu cred că au așteptat așa mult. Nu e nicio scuză să nu se sesizeze. Nimeni nu poate să obstrucționeze, să oprească activitatea de vaccinare în România. De asta spuneam de asocierea AUR-USR. Doamna Șoșoacă o să zică ‘suntem în coaliție cu USR, suntem legitimați’. De asta spun: nu este târziu. Haideți să retrageți moțiunea, să ne așezăm la masă. Ați legitimat un partid antivaccinist”, a declarat Cîțu .

telem.ro

Advertisements

Related posts

Coaliţia de guvernare, pusă serios la încercare în comuna Mircești. Cum se poate ajunge la alegeri anticipate dacă un consilier pleacă în străinătate

Redacția

Zece artiști și două ansambluri de muzică populară vor urca pe scenă de ziua comunei Cristești

Ema Roman

15.000 de credincioşi catolici din Europa sunt aşteptaţi la Iaşi pentru slujba de beatificare a episcopului Anton Durcovici

Redacția
Încarcă...