NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Emma Răducanu – Leylah Fernandez, finala de la US Open 2021 pe care nimeni nu o anticipa

Emma Răducanu și Leylah Fernandez sunt finalistele de la US Open 2021. Prea puțin cunoscute înainte de competiția de la Flushing Meadows, cele două adolescente, una de 18 ani, cealaltă având 19 ani abia împliniți, au fost marile surprize ale turneului și au ajuns pentru prima dată în viața lor într-o finală de Grand Slam. Performanța celor două este cu atât mai mare cu cât ele au trecut de nume importante ale tenisului mondial. 

Ultima oară când s-a mai întâmplat ca la Flushing Meadows să fie o finală a adolecentelor era în 1999, iar protagoniste erau Serena Williams și Marina Hingins.

Aflată pe locul 150 WTA, britanica Emma Răducanu, cu origini românești, a reușit calificarea în finala US Open 2021 după o victorie obținută facil în fața grecoaicei Maria Sakkari (nr. 18 WTA), în două seturi, 6-1, 6-4, la capătul unui meci de numai o oră și 25 de minute.

Canadianca Leylah Fernandez, locul 73 WTA, a avut o sarcină mai dificilă. Ea s-a calificat în finala US Open 2021 învingând-o pe Aryna Sabalenka din Belarus, cap de serie numărul 2 și nr. 2 mondial, la capătul unui meci de două ore și 20 de minute,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Pas important în carieră pentru o sportivă din Pașcani!

Marius Parteni

Multipla campioană Ana Maria Popescu, jignită grosolan de un consilier al primarului din Tulcea

Redacția

Sport în aer liber în Parcul Municipal Paşcani! Premii pentru cei mai antrenaţi elevi (Foto)

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site