RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Doi bătrâni, unul din Butea altul din Iaşi, erau să cadă în plasa infractorilor care folosesc metoda “accidentului rutier”

Infractorii care folosesc metoda „accidentul rutier” îşi continuă încercările de a-i păcăli pe oameni. Din fericire, demersurile infracţionale ale acestora sunt fără succes şi aceasta datorită faptului că potenţialele victime fac propriile verificări înainde de a da curs indicaţiilor telefonice primite de la escroci. Un alt lucru îmbucurător este că pentru „salvarea” victimei de la a fi înşelată intervin şi ţerţe persoane, care află în mod conjuctural despre aceste situaţii.

 

 O pensionară de 63 de ani, a sesizat Secţia 2 Poliţie că a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută care s-a recomandat a fi fiul ei şi că a fost implicat într-un accident rutier grav, solicitîndu-i ajutor financiar. Întrucît a considerat că este ceva suspect, l-a sunat pe fiul său, ocazie cu care şi-a dat seama că informaţiile pe care le primise erau false.

  

 

Cel de-al doilea caz a fost reclamat în comuna Butea, jud. Iaşi. Poliţiştii din localitate au fost sesizaţi de un bătrân de 77 de ani, cu privire la faptul că, în dimineaţa zilei de 28.06.2013, a fost sunat pe telefonul mobil de o persoană necunoscută, de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind nepotul său şi care i-a spus că a fost implicat într-un accident de circulaţie soldat cu rănirea gravă a unei femei, accident ce a avut loc în Germania unde acesta lucrează. Tot cu această ocazie presupusul nepot a pretins pentru rezolvarea pe cale amiabilă a accidentului suma de 2000 euro pe care să îi depună într-un anumit cont bancar. Reclamantul a declarat că a făcut rost de suma de 1000 euro şi a încercat să trimită banii de la ghişeul unei bănci din Târgu Frumos, dar nu a reuşit, datorită funcţionarilor băncii care i-au spus că s-ar putea să fie înşelat. Ulterior a luat legătura cu ruda sa care l-a asigurat că nu a păţit nimic şi totul este o minciună.

În ambele situaţii s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

 

RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA UNOR ASTFEL DE FAPTE:

 

Verificaţi, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia de urgenţă este reală;

Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că sunt avocaţi şi reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”;

Sunaţi la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiţi, spuneţi despre ce este vorba, interesaţi-vă de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în astfel de situaţii.

 Biroul de Presă al IPJ Iaşi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

8 profesori ieşeni din 10 au primit calificativul „Foarte bine“ la inspecţie

Redacția

Județul Iași: 6.896 cazuri de infecții respiratorii acute. Primul caz de gripă din acest sezon

Redacția

Hilar: Liderii PSD Iași, huiduiți de oameni pe stradă, s-au refugiat în sediul PNL. Au fost dați afară

Redacția
Încarcă...