RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Doi bătrâni prădați și bătuți de hoți cu cagule. Judecătorii pășcăneni i-au arestat preventiv

Doi vârstnici din localitatea Strunga au trăit coşmarul vieţii lor. S-au trezit în miez de noapte cu doi bărbaţi mascaţi în casă care i-au lăsat fără banii de pensie. Aceștia le-au luat 1.400 de lei și șase litri de ulei. Cei doi bătrâni în vârstă de 88 de ani au fost atacați, bătuți și prădați.

Polițiștii i-au identificat pe suspecți, aceștia fiind Cosmin Traian Ursachi de 20 de ani din Strunga și Claudiu Prigoreanu de 18 ani din Oțeleni. Tot cei doi tineri au pătruns în noaptea de 30/31 mai prin escaladarea unui geam în locuința unui bărbat de 74 de ani din Oțeleni de unde i-au furat o verighetă din aur de aproximativ 5 grame și scule electrice, iar a doua zi în localitatea Strunga au pătruns în locuința unei femei de 73 de ani unde pe timpul nopții au furat 1450 lei și două perechi de cercei de aur.

Pe data de 8 iunie organele de cercetare penală din cadrul Secției nr.7 Poliție Ion Neculce au reținut pentru o perioadă de 24 de ore doi tineri, unul din comuna Strunga, și celălalt din Oțeleni, care în noaptea de 1/2 iunie au pătruns prin escaladarea gardului în curtea unei familii din Strunga și având fețele acoperite au intrat prin forțarea ușii în casa părții vătămate . Prin întrebuințarea de acte de violență i-au deposedat de suma de 1400 lei comițând infracțiunile de violare de domiciliu și tâlhărie. Aceștia au mai comis în nopțile anterioare alte două infracțiuni de furt tot în timpul nopții. A fost admisă propunerea de arest preventiv pentru 29 de zile. Riscă o pedeapsă de până la 20 de ani închisoare”, ne-a declarat Codrin Ichim Sîrcu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani.

  

Related posts

Adopţia unui copil în România. Procedură, durată, costuri şi alte informaţii utile

Redacția

„Icoana Făcătoare de Minuni“ de la Mănăstirea Hadâmbu, scoasă în procesiune cu două zile mai devreme

Redacția

Cum a fost surprins un șofer într-o staţie de benzinărie din Pașcani

Redacția
Încarcă...