NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Crăciunescu își asumă eșecul alegerilor. Viitorul său în politică, stabilit după concediu (VIDEO)

În conferința de presă ținută ieri seară la sediul Partidului Național Liberal și transmisă în direct de Actualitatea TV, Grigore Crăciunescu a anunțat că își asumă responsabilitatea pentru eșecul în alegerile locale din 10 iunie. El a anunțat că nu s-a decis încă dacă să renunțe la mandatul de consilier și șefia organizației municipale a liberalilor și a vorbit despre obiectivele organizației pentru viitor.

Crăciunescu a repetat mesajul său de încheiere a mandatului și a mulțumit pășcănenilor pentru onoarea de a-i reprezenta în cei patru ani. El a declarat că a încercat să facă bine pentru pășcăneni și e mândru de ceea ce a realizat, dată fiind conjunctura crizei economice, a Guvernului indiferent și a Consiliului Local ostil.

„Factori externi, pe lângă greșelile noastre, au influențat alegerile”

Crăciunescu și-a asumat eșecul alegerilor și a spus că își reproșează modul în care a comunicat cu mass-media și modul în care a coordonat echipa de campanie. „În 2008 am lucrat mult, mult mai bine”, a spus acesta. Pe lângă erorile proprii, primarul liberal a recunoscut organizarea mult mai bună a social-democraților: întrebat de un jurnalist la ce „factori externi” face referire, Crăciunescu a răspuns „mașinile de la Sodomeni, Gâștești, care au adus foarte mulți cetățeni la vot, și paznicii de la fiecare secție de votare. PSD-ul a avut paznic la fiecare secție de votare, la poartă, și mașini în punctele cheie.

  

El a adăugat că a intenționat să-și depună demisia de onoare, dar toți membrii biroului politic al PNL Pașcani, cu două excepții, i-au cerut să nu o facă și să nu ia decizii pripite: „M-au sfătuit să lăsăm puțin timpul să treacă, e la cald totul, e a doua zi după alegeri. Eu plec în concediu și mi se pare normal să mă odihnesc o lună de zile după un mandat foarte, foarte greu. Ca atare, lăsăm lucrurile să se decanteze, să nu luăm decizii la cald.

Advertisements

 „Este un ciclu: ajungi la putere, pleci de la putere, revii”

Crăciunescu a mai spus că are încredere în liberalismul pășcănean și că organizația are suficiente resurse pentru a realiza obiective importante. Primul dintre acestea este obținerea unui post în Parlamentul României din partea liberalilor pășcăneni, urmat de recucerirea Primăriei în 2016. El a anunțat că se va înscrie în competiția internă partidului pentru postul de parlamentar, dar nu a discutat încă formal cu liderii județeni. Nu a precizat dacă se va înscrie și la alegerile locale din 2016.

„Cu 11 consilieri PSD, ceilalți sunt spectatori”

Pentru că protocolul de colaborare USL permite partidului care a obținut majoritatea în Consiliile Locale să nominalizeze viceprimarul, Crăciunescu a anunțat că PNL nu va face nicio propunere pentru acest post. El a spus că viitorul legislativ va fi foarte eficient în adoptarea proiectelor de hotărâre, pentru că PSD are majoritatea absolută, iar consilierii liberali nu sunt suficient de combativi.

Advertisements

Cu toate acestea, el a prezis vremuri dificile, datorită restricțiilor bugetare și a majorărilor de prețuri asumate pentru gigacalorie și apă. „Vin vremuri grele, pentru că fostul Consiliu Local a fost populist și demagog: dați bani, dați bani, dați bani la activități care sigur că dacă ar fi resurse sunt obligatorii. Dar iluminatul public, curățenia în oraș, plata utilităților la primărie, școli și celelalte instituții nu se pot face numai cu vorbe, se fac cu bani”, a încheiat acesta.

{flvremote}http://www.newspascani.com/images/stories/videos/conferinta_de_presa_pnl_alegeri.flv{/flvremote}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cifrele dezastrului pentru PSD la Pașcani: Marius Pintilie (PNL) – 46,4% în sondaje. Pășcănenii nu vor să mai audă de Pantazi

Redacția

Primarul Dumitru Pantazi face o concesie pășcănenilor după votul de duminică: „Chiar dacă sunt nemulțumit de rezultate, voi continua investițiile în Municipiu”

Răzvan Grecu

Vasile Axinte: ”Am votat pentru un Parlament mai responsabil“ (VIDEO)

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site