RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Documente în EXCLUSIVITATE: Prest Serv Apa ar putea avea profit de un milion de euro în 2017! Mesaj pentru consilieri: “Analizați aceste cifre înainte de a vota”

Mult hulita societate de distribuție a apei și a serviciilor de canalizare, Prest Serv Apa, este una profitabilă. Primarul Dumitru Pantazi a primit zilele acestea un document realizat de conducerea PSA din care reiese că unitatea și-ar putea susține singură investițiile în infrastructură.

 

Așa cum v-am obișnuit deja, NewsPascani.com și Actualitatea TV vă pune la dispoziție, în exclusivitate,  documentele pe care Dumitru Pantazi și colegii săi din PSD le-au studiat într-o ședință restrânsă ce a avut loc miercuri. Conform acestor acte Prest Serv Apa este o societate rentabilă care are prevăzut pentru anul 2013 un profit de 277.800 de lei și unul de 418.932 de lei pentru anul 2017, la tarifele practicate acum de societatea pășcăneană. Din analiza documentelor prezentate mai jos reiese că dacă se va aplica o majorare de preț de 1,3 lei, atât cât se va face dacă societatea va trece la Apa Vital Iași, profitul societății ar fi în 2013 de 2.725.208 lei și de 3.393.773 lei în 2017. Acesta va crește cu încă un milion de lei dacă vor fi disponibilizați 1/3 din numărul actul al angajaților, așa cum se discută. Prin urmare dacă PSA s-ar afla în 2017 în asociația județeană ar crea un profit de aproape un milion de euro operatorului Apa Vital.

  

Aceste simulări au fost prezentate de conducerea PSA conducerii Primăriei pentru ca aceasta să ia cea mai bună hotărâre cu privire la aderarea sau nu a Pașcaniului la ARSACIS și totodată alipirea societății pășcănene de distribuția apei și serviciilor de canalizare la Apa Vital Iași.

Surse din cadrul Primăriei au explicat pentru NewsPascani.com că asocierea la ARSACIS este un fel de cal troian prin care se încearcă să se pună mâna pe Prest Serv Apa. Conform acestora sumele de zeci de milioane de euro care se flutură de către reprezentanții ARSACIS sunt efemere, ele nefiind alocate încă. Master Planul pe județul Iași făcut de către Arsacis include Pașcaniul cu investiții cifrate la aproximativ 25 de milioane de euro, însă acest document nu a fost aprobat de către nimeni și nici nu va fi aprobat anul acesta, mai ales că bugetul Uniunii Europene pentru 2014-2020 a fost adoptat cu diminuare de 9 miliarde de euro pentru România.

Aceleași surse, bine informate, au susținut argumentul că Pașcaniul nu ar putea accesa fonduri europene  dacă nu intră în ARSACIS este unul fals, mai ales că ministrul mediului Rovana Plumb ar fi trimis un răspuns către PSA că se poate înscrie pentru accesarea fondurilor europene conform legilor în vigoare.

Mai mult, susține sursa, conducerea Apa Vital Iași nu dorește să preia o dată cu Prest Serv Apa  și datoria către BERD de 4 milioane de euro, pe care ieșenii doresc să o lase pășcănenilor să o plătească. Cu alte cuvinte ei iau o societate pe profit și noi rămânem să plătim ratele.

Prest Serv Apa vinde apă la Apa Vital Iași

La această oră conform informațiilor noastre PSA vinde apă către Apa Vital Iași. Este vorba despre un contract ce privește alimentarea comunei Cotnari și în care societatea pășcăneană vinde lunar în jur de 20.000 de mc de apă către distribuitorul ieșean. Zilele acestea se discută o înțelegere asemănătoare între cele două companii în ceea ce privește comuna Moțca. Prețul de facturare către Apa Vital Iași este unul negociat, în sensul că este mai mic față de cât plătesc cosumatorii casnici.

(DOC)

Vom reveni cu declarațiile autorităților.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Se depun cereri la Primăria Pașcani pentru comerțul specific, din această perioadă. Zonele unde este interzisă vânzarea

Oana Cordoneanu

Comunicat: APAVITAL nu impune societăţi care efectuează separări pe orizontală în condominii

Redacția

A sărit soluţia: Reţeaua de alimentare cu apă pe străzile Izvoarele şi M. Eminescu va fi realizată pe sub sub trotuare

Marius Parteni
Încarcă...