NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

DOCUMENTE Duminică dosarul “Roșia Montană” ar putea fi discutat în Comisia UNESCO. Două case de avocatură: Listarea Roșiei Montane la UNESCO nu împietează asupra procesului dintre cele două părți

Duminică, dosarul ”Roșia Montană” va fi discutat în Comisia UNESCO, potrivit ministrului Culturii, o eventuală listare a Roșiei Montane la UNESCO putând duce la la pierderea procesului cu Gabriel Resources deoarece ar reprezenta o confirmare că statul român blochează dreptul companiei de a efectua activități de minerit în zonă, după ce același stat i-a acordat licența de exploatare în urmă cu mai bine de 20 de ani. Procesul a demarat în urmă cu 4 ani iar miza se apropie de 5 miliarde de dolari. Potrivit unor documente consultate de HotNews, o casă de avocați ai USR-PLUS (care sunt în favoarea listării), spun că nicio legătură de cauzalitate nu a fost stabilită între prejudiciul pretins a fi reparat și depunerea dosarului Roșia Montană la UNESCO.

Ce mai arată documentul invocat:

  • Gabriel Resources a anunțat în raportul său anual, în urma depunerii de către Guvernul României în data 31 Ianuarie 2020 a documentației necesare reluării procedurii de desemnare a Peisajului Minier Roșia Montană Patrimoniu Mondial UNESCO, acțiune incompatibilă în opinia sa cu dezvoltarea proiectului minier, că a notificat România cu privire la posibilitatea de a demara o nouă procedura arbitrală. Se precizează totodată expres ca aceasta notificare nu interferează sub nicio formă cu litigiul arbitral pendinte și că reclamanta urmărește în continuare finalizarea acestuia.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Două mame care abia au născut la Maternitatea Odobescu, testate pozitiv cu coronavirus

Redacția

Aveţi centrală termică? Veţi plăti taxă de poluare!

Redacția

Medic ginecolog, trimis în judecată după ce a fost prins în flagrant când încasa o mită de 500 de lei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site