NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Directorul Institutului Francez Iași impresionat de tradițiile comunei Heleșteni

Primăvara a început în comuna Heleșteni cu o șezătoare, cu mărțișoare handmade și cu invitați de seamă. Astăzi, copiii și bătrâni și-au dat întâlnire în Căminul Cultural unde au cusut vestitoarele primăverii, respectiv mărțișoare.

 

Evenimentul de confecționare a mărțișorului de pus la mână se află la a XIV-a ediție. Scopul acestei sărbători este promovarea turismului rural.

  

„Deja suntem la a XIV-a ediție a evenimentului de confecționare a mărțișorului de mână în care cei în vârstă predau celor tineri ștafeta. Avem astăzi deosebita plăcere să îl avem invitat pe domnul director al Institutului Francez Iași unde se află pentru prima dată într-o zonă rurală din județul nostru. Oamenii sunt foarte receptivi la aceste activități”, ne-a declarat Constantin Hîra, primarul comunei Heleșteni.

Întreaga comunitate pune preț pe tradiție, iar acest lucru l-a impresionat pe invitatul de seamă. Noul director al Institutului Francez Iași s-a aflat pentru prima dată într-o localitate din județ.

“Mă bucur mult să mă aflu aici. Este pentru prima dată când mă aflu într-o localitate din județul Iași. Îmi pare bine că în România s-au păstrat tradițiile”, a declarat directorul Institutului Francez Iași.

{jcomments off}

Advertisements

Related posts

Sărbătoarea generozității și dărniciei, azi. Îl cinstim pe cel mai iubit sfânt – Nicolae

Redacția

Cultele religioase au cerut Guvernului să nu închidă bisericile de Crăciun

Redacția

Soborul Sfântului Ioan Botezătorul – TRADIȚII și OBICEIURI

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site