RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Directorul Eco Salubritate învins în justiție! O angajată concediată a apelat la instanță, considerând măsura una abuzivă. Cine plătește prejudiciul?

Leonard Ursu, directorul general al Eco Salubritate, a fost învins în justiție de o fostă angajată a societății, după ce aceasta a reclamat că a fost concediată abuziv! Societatea trebuie să-i plătească salariul pe un an de zile. Decizia a fost luată ieri de Curtea de Apel Iași.

 

  

Eco Salubritate va trebui să o reangajeze pe fosta salariată și să-i achite toate drepturile bănești ce i s-ar fi cuvenit dacă nu ar fi fost destituită, plus daune materiale de 500 lei.

În acest caz nu vorbim despre un angajat obișnuit, ci de experta în achiziții publice de la Eco Salubritate, Iuliana Haldan. Ea a intrat într-un conflict cu directorul societății, Leonard Ursu, care i-a imputat faptul că nu ar fi întocmit în luna decembrie 2017, planul de achiziții pentru anul 2018. Din această cauză, societatea nu ar fi reușit achiziționarea unei remorci autocompactoare cu ajutorul căreia să transporte deșeurile la depozitul din Iași de la Țuțora.

Decizia directorului general, Leonard Ursu, a fost considerată de magistrați ca fiind nelegală și a fost transformată în sancţiune de reducere a salariului de bază cu 5% pentru 2 luni. Astfel, Eco Salubritate este obligată să o reangajeze pe Iuliana Haldan pe postul din care a fost demisă și să-i achite acesteia toate drepturile salariale, indexate, de la data concedierii, 14 martie 2018.

De asemenea, societatea Eco Salubritate este obligată să achite și daune morale în valoare de 500 de lei. Contactat telefonic Leonard Ursu a spus că așteaptă motivarea instanței, dar și că se poate vorbi despre o greșeală a angajatei concediate, ținând cont că instanța a reținut măsura reducerii salariului cu 5% pentru două luni de zile.

Un caz asemănător este al altui angajat al Eco Salubritate, Neculai Garofa, fostul șef al secției salubritate a societății de salubrizare a municipiului. Acesta a fost retrogradat în decembrie 2017, iar acum instanța de judecată a anulat definitiv această decizie. Magistrații au dispus ca acesta să fie repus în funcție și să i se restituie diferențele dintre drepturile salariale achitate și cele ce ar fi trebuit achitate pentru funcția din care a fost retrogradat nelegal, plus plata cheltuielilor de judecată în valoare de 1.500 de lei.

Cum banii se vor achita din bugetul societății, aceasta are obligația legală de a se îndrepta printr-o acțiune în regres împotriva celui care a emis deciziile nelegale, pentru a recupera prejudiciul produs.

Related posts

Încă o centrală aparținând de RAGCL ar putea fi pornită, pentru a furniza căldură! Reprezentanții regiei au prezentat condițiile

Marius Parteni

Terenul de la Legume SA pregătit pentru o nouă cultură, după porumbul recoltat în această toamnă!

Marius Parteni

Pirateria din activitatea de taxi și ilegalitățile din transportul județean- subiecte de discuții în ședința ATOP

Marius Parteni
Încarcă...