NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dionisie Afloroaei, fostul consilier al primarului, este avocatul Legume SA în procesul cu municipalitatea! Pantazi a negat că ar controla societatea prin interpusul său, Florin Stanciu!

 

Legume SA a declarat recurs împotriva hotărârii judecătorilor în dosarul în care reclamă dreptul de proprietate asupra a 51 de hectare de teren. Pe fond, instanța a decis să respingă acțiunea considerând că aceasta nu a fost întemeiată și a obligat Legume SA să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 4.000 de lei.

  

 

Cel care semnează recursul împotriva hotărârii este Dionisie Afloroaei, nimeni altul decât fostul consilier al primarului Dumitru Pantazi. Cum noul patron al Legume SA este Florin Stanciu, directorul AgroComplex Lunca Pașcani, firmă ce aparține primarului Dumitru Pantazi, ne întrebăm, din nou, dacă nu cumva societatea Legume SA este controlată de edilul șef prin intermediul angajatului său.

Noul acționar a negat, anul trecut, că ar fi intermediarul prin care primarul Dumitru Pantazi controlează această afacere. „Cum să fiu eu intermediar? La ce să fiu intermediar? Dumneavoastră ați da niște bani să vă cumpere o mașină?”, a negat Stanciu.

În toamna anului 2018, primarul Dumitru Pantazi declara la televiziunea sa favorită că Legume SA este proprietarul de drept al acelui teren.

„În ceea ce privește societatea Legume SA, din nou se duce spre mine discuția, eu am fost cel care în august anul trecut am insistat împreună cu secretarul și șefa serviciului agricol să se facă adresă pentru punerea la dispoziție a terenului. Răspunsul a fost din partea societății, la momentul respectiv, că deține documente de proprietate a acelui teren. Lecturând documentele, societatea deține din 1994, dacă-mi amintesc eu bine, o sentință de recunoaștere a dreptului de proprietate, ce a fost stabilit în urma unor documente premergătoare. Deci, societatea are drept de proprietate, are sentință de proprietate, sentință care, vă închipuiți din 94, aproape 20 și ceva de ani. Prin ce împrejurări, a ajuns acel teren să fie concesionat aceleiași societăți îmi este greu să înțeleg. Suntem în instanță, Primăria va trebui să dovedească proprietate, societatea la fel și instanța va hotărî. Eu spun următorul lucru: societatea are sentință judecătorească. Cine o desființează în acest moment?  Instanța cum o mai poate desfința după 20 de ani? Eu nu știu dacă există o speță legală de a desființa o hotărâre judecătorească de acum 20 de ani”, a susținut Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pașcani.

Reamintim că între municipalitate și Legume SA mai există un proces pe tema evacuării terenului. Acesta a fost deschis la solicitarea consilierilor locali, după ce administrația locală a întârziat un an acest demers.

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Avertizare de inundații pe mai multe râuri, inclusiv din județul Iași

Redacția

Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale a aprobat creditul de 4 milioane de lei, solicitat de Primăria Pașcani

Răzvan Grecu

Situația terenurilor disponibile destinate tinerilor pentru construcția de locuințe

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site