NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie recomandă șefilor Primăriei să verifice calitatea apei, din rețele, care ajunge în casele consumatorilor

Discuțiile din această perioadă pe subiectul probabilității infestării apei potabile, ca urmare a unor defecțiuni apărute pe rețeaua de alimentare, a dus la apariția unor soluții. În opinia liderului PNL Pașcani, administrația locală ar trebui să aibă încheiat un contract cu un laborator de analize microbiologice.

 

Prin acest contract, care trebuie delimitat de operatorul ApaVital, administrația locală poate realiza periodic teste cu privire la calitatea apei.

„Nu ar fi un cost atât de mare pentru administrația locală. Contractăm o firmă care face asemenea analize și periodic se realizează teste din care să rezulte calitatea apei. Avem un birou de monitorizare a serviciilor publice, care poate monitoriza aceste  acțiuni”, a subliniat Marius Pintilie, consilier local PNL, președintele organizației locale.

Ideea consilierului local, exprimată în emisiunea „În Obiectiv” difuzată luni, 20 mai, de Actualitatea Tv a fost susținută și de un al membru al acestui legislativ. Este vorba despre Sorin Olariu, de la PMP.

Potrivit unor informații publice și operatorul ApaVital intenționează să implementeze un sistem de monitorizare a calității apei. Actualmente, în cazul unor situații de infestare a apei, doar operatorul județean poate certifica, prin probele ce le realizează, că avem o calitate a apei ce nu poate fi pusă la îndoială.

Advertisements

Related posts

Preşedintele Judecătoriei Paşcani a cerut transferul la Tribunalul Iaşi

Redacția

Trei zile de grevă japoneză la CFR săptămâna viitoare. Ameninţări cu greva generală

Redacția

Edilii din Stolniceni Prăjescu, Cristești și Sirețel au depus jurământul

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site