NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Diana Batincu, o elevă talentată din trupa de teatru Millo, ne vorbește depre experiența sa în această lume fascinantă

De ceva timp, tinerii din Pașcani se implică în cât mai multe activități care să îi dezvolte atât pe plan cultural, cât și pe plan personal. 

O astfel de activitate este teatrul. În urmă cu puțin timp pășcănenii s-au întors de la festival  ”Hai la teatru” cu multe premii, iar una dintre elevele care au fost premiate pentru interpretare, anume Diana Batincu ne-a povestit despre experiența ei în această artă.

 Eleva a fost atrasă de lumea fascinantă a teatrului deoarece mereu i-a plăcut să privească jocul actorilor și pentru că a dorit să își învingă o temere, adică frica de a urca pe scenă.

 A intrat în trupa Millo a Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu” în urma preselecțiilor  din anul școlar 2013-2014, unde a recitat o poezie.

 Diana ne mărturisește că până la venirea în trupă nu credea că se va descurca atât de bine, iar talentul și l-a descoperit în cadrul acesteia.

  Eleva consideră că cel mai potrivit rol pe care l-a avut a fost cel al servitoarei Nicole din Burghezul gentilom, rol pentru care a câștigat și premiu la festivalul ”Hai la teatru”. Acest fapt este cu atât mai remarcabil cu cât aceasta a fost prima participare a Dianei la un concurs de acest gen.

 Diana își dedică în jur de 3-4 ore pe săptămână repetițiilor, iar în preajma unui spectacol chiar și mai mult.

  Aceasta consideră că tinerii ar trebui să profite de faptul că din când în când se mai organizează și la noi  în oraș câte un spectacol de teatru, mai ales că nu sunt prea dese deoarece este o bună oportunitate de a se destinde și se îmbogăți spiritual.

  Eleva s-a gândit la o carieră în teatru, însă nu crede că va merge pe acest drum. Cu toate acestea, Diana îi sfătuiește pe toți tinerii interesați de teatru să-și facă curaj să se implice, deoarece o astfel de experiență îi va schimba.

   Diana a menționat că fără ajutorul doamnelor profesoare Anca Aparaschivei și Mărioara Preutu nu ar fi reușit să ajungă până aici și cu această ocazie le mulțumește în numele trupei.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Amplu proiect pentru combaterea abandonului şcolar în 80 de şcoli ieşene

Redacția

Probe de foc pentru elevii claselor a VIII a şi a XII a la simulările pentru examenele naţionale

Redacția

Polițiștii le-au vorbit elevilor de la Colegiul “Sadoveanu” despre efectele nocive ale drogurilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site