RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Suspiciune de braconaj la Ciohorăni: Localnicii plâng după căprioara ce trăia pe lângă casele lor, dispărută suspect


Căprioara care trăia de ceva vreme pe lângă casele unor localnici din comuna Ciohorăni a dispărut. Ea ar fi fost prinsă de membrii unei familii şi tăiată. Cazul este acum anchetat de Poliţie. Pe fir au intrat şi reprezentanţii AJVPS Iaşi.

Căprioara a stat mult timp pe lângă casele oamenilor. Ea se împrietenise cu un câine, fapt ce a stârnit amuzamentul. Localnicii îi dădeau de mâncare, deşi animalul le-a făcut multe pagube.

Noi o hrăneam, îi dădem apă. I-am făcut aici în curte un loc unde să se adăpostească. Ea mereu venea şi stătea lângă un câine. Acum nu mai este“, ne-a spus cu tristețe Mihai Tudorache, cel care a văzut ultima dată animalul, în seara zilei de 3 mai.

  

Şi tanti Olga Ştefan, cea care a botezat-o Miţa pe căprioară este tristă. Femeia nu ştie ce s-a întâmplat cu animalul, dar are mari semne de întrebare.

A dispărut. Zicea lumea că a dat o maşină peste ea. Dar mai multe nu ştiu”, a spus bătrâna.

Animalul nu şi-ar fi găsit sfârşitul după ce a fost lovită de o maşină, ci după ce a fost prinsă într-o capcană amplasată de nişte localnici. O spune unul din cei care au îngrijit-o.

Duminică, 3 mai a fost lovită de către o maşină, condusă de un şofer din Suceava. A stat o vreme în şanţ, după care a mers în grădina vecilor. Ulterior a venit la mine în gospodărie. Ultima oară am văzut-o în acea seară. Tot atunci a fugit spre locuinţa vecinului Emil Pârlea. La scurt timp am auzit aşa un ţipăt, ca un plâns de copil. Atunci mi-am dat seama că au prins-o. Cred că ei au făcut acest lucru, întrucât m-au ameninţat prin diferite persoane că îmi pune foc la casă“. Chiar şi vecinul meu a spus acest lucru”, a susţinut Mihai Tudorache.

Cazul a intrat acum în atenţia Poliţiei şi reprezentanţilor Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Femeie găsită fără viață în podul locuinței din Todirești

Marius Parteni

Un medic a eliberat cu greu actul de deces al unui batran

Redacția

Autospecială de stingere a incendiilor donată de un ONG din Franța pentru SVSU Heleșteni

Oana Cordoneanu
Încarcă...