RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Deputatul Axinte (PSD), Cristian Rățoi (PRO România) și USR Pașcani după votul de ieri, pentru alegerea președintelui!

Pe parcursul zilei de astăzi au apărut și primele reacții din partea reprezentanților celorlalte formațiuni implicate în primul tur al alegerilor prezidențiale. Mesajele au fost postate pe rețelele de socializare.

 

  

Vasile Axinte, deputat PSD, a oferit singura reacție din partea formațiunii pe care o conduce.“Mulțumesc tuturor celor care au acordat votul de încredere candidatului Viorica Dăncilă. Rezultatul obținut pe Colegiul 5, de care mă ocup, este unul bun, chiar favorabil pentru Partidul Social Democrat. Mai sunt două săptămâni pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale care ne obligă la o bună mobilizare”, susține acesta.

Cristian Rățoi Pro România:“Rezultatul votului de ieri era previzibil la nivel național și local și nu-l voi comenta în nici un fel. Felicit atât organizația locală a PNL și PSD, urând succes candidaților în turul doi. Consider că noi PRO România ne-am făcut cu prisosință datoria, față de candidatul independent susținut, domnul Mircea Diaconu, cât și față de electoratul pășcănean. Am făcut-o cum am crezut că este mai bine, dar . în democrație majoritatea hotărăște. Privind retrospectiv asupra activităților desfășurate și a rezultatelor obținute, putem avea un sentiment mulțumitor pentru că PRO România în clasamentul local al partidelor politice, a urcat încet dar sigur pe locul trei după PNL și PSD. Rezultate bune au obținut și organizațiile din comunele: Lespezi, Valea Seacă, Miroslovești, Ruginoasa, Cristești, Tătăruși, Stolniceni Prăjescu, Moțca, A. I. Cuza, Sirețel și în Mogoșești Siret toate înregistrând procente în creștere față de campania de la Europarlamentare. Acestea fiind spuse, mulțumesc pășcănenilor pentru prezența la vot, le mulțumesc tuturor celor care l-au votat pe domnul Mircea Diaconu, colegilor din campanie și reprezentanților din secțiile de votare pentru efortul depus. Vă doresc o zi frumoasa în continuare”.

Organizația USR Pașcani a postat următorul mesaj:”Vă mulțumim! Mulțumim tuturor pășcănenilor care au fost alături de Alianța USR Plus și de candidatul său, la alegerile de ieri. Votul dumneavoastră de ieri a transformat Alianța USR-Plus în a treia forță politică a României. Pașcaniul este unul din fiefurile tradiționale ale PSD-ului iar acest lucru explică rezultatul cu două procente mai mic decât media națională a Alianței USR Plus (12% versus 14%). În zilele următoare vom analiza aceste rezultate și ne vom concentra eforturile pentru susținerea candidatului PNL în turul al doilea excluzând orice colaborare cu PSD sau cu sateliții acestuia”.


Related posts

Marius Ostaficiuc, pentru un Parlament al ieșenilor (P)

Redacția

Medicul Camelia Bogdanici: de ce candidez la Parlament?

Redacția

Viceprimarul Nedelcu și fostul senator Constantinescu au votat pentru excluderea din PSD a primarului din Iași. Pantazi s-a dat “lovit”!

Marius Parteni
Încarcă...