NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Declarație politică senator Sorin Lazăr: Ziua internaţională a mediului

Data de 5 iunie este o zi specială, aceasta fiind Ziua Mondială a Mediului, fiind instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Decizia a fost luată în sensul celebrării Conferinței “Ecologia Umană” de la Stockholm, conferință care a imprimat direcția și elementul central al Programului Ecologic al Națiunilor Unite (UNEP).

Această zi constituie un prilej pentru instituțiile guvernamentale, administrațiile locale, asociațiile de tineri, organizațiile nonguvernamentale, întreprinzători, industriași, inclusiv mass-media de a se mobiliza prin manifestări comune menite să atragă atenția asupra necesității protejării factorilor de mediu.

Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un binevenit semnal și este, totodată, un îndemn ferm de a acționa unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generațiilor viitoare.

  

Dezvoltarea durabilă a orașelor devine un concept cheie pe care avem datoria de a-l susține și de a-l promova spre aplicare. Spațiile verzi din orașe, grădinile și parcurile sunt adevărate refugii pentru mulți dintre noi. Ceea ce facem în direcția protejării acestora facem, în primul rând, pentru noi, pentru sănătatea noastră și a generațiilor care ne vor urma.

Advertisements

Cu toții știm că omul, ca specie biologică, este dependent de natură și nu poate trăi în afara ei. Fiecare dintre noi poate contribui semnificativ la ameliorarea și protejarea parcurilor, a spațiilor verzi sau a grădinilor, precum și la celebrarea acestei zile prin participare și susținere.

În contextul crizei economice actuale, Economia Verde vine ca o alternativă viabilă pentru îmbunătăţirea condiţiilor sociale, dar şi a riscurilor de mediu. UNEP susţine crearea unui mecanism de lucru eficient pentru sprijinirea iniţiativelor economice din sectoarele verzi, dar şi acţiunile de ecologizare. Iată și direcția asupra căreia doresc să vă atrag, dragi colegi și colege, atenția.

Datoria noastră este de a ne desfășura activitatea în deplin respect față de planetă, iar măsurile și mai ales acțiunile noastre constituie elementul cheie pentru a ne asigura că planeta este protejată. Trebuie să conștientizăm foarte clar faptul că noi suntem un model față de ceilalți cetățeni și față de cei ce vor veni după noi în ceea ce privește viziunea asupra protecției mediului și nu numai.

Directivele europene clare și frecvente privind tema protejării mediului înconjurător oglindesc importanța pe care Uniunea Europeană o acordă acestui subiect și este imperativ ca țara noastră, membră a marii familii europene, să ia măsurile impuse pentru a-și alinia legislația și activitățile la normele precise privind protecția mediului.

Advertisements

La urma urmei, de sănătatea planetei depinde sănătatea noastră și viața tuturor, astfel încât nu avem nicio scuză pentru care să nu ne implicăm mai ferm în protejarea mediului.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Olariu despre activitatea PSD Iași: „Este o filială foarte slabă”

Răzvan Grecu

Alegerile locale 2020. Data probabilă stabilită de Guvern

Redacția

Cîtu, în iulie: „Suntem pregătiți de valul 4 și să depășim pandemia”. Cîtu, azi: „USRPLUS e de vină pentru valul 4”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site