NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Decizia-şoc care îi afectează pe toţi cei care au CENTRALE de apartament

Debranşările de la sistemele de încălzire centralizată (SACET), în scopul instalării de centrale termice de apartament sau de bloc, ar putea fi interzise complet, potrivit unui proiect de lege aflat aproape de votul în plen în Camera Deputaţilor, cameră decizională.

 

Proiectul a fost iniţiat în urmă cu 8 ani de deputaţii Iulian Iancu (PSD) şi Dan-Radu Ruşanu, Mircea Ciopraga, Ioan Cristea şi Ioan-Silviu Lefter (PNL). Proiectul a fost adoptat de Senat în septembrie 2008 şi trimis la deputaţi, iar ultimul aviz acordat în cadrul procedurii de la Cameră a fost cel al Comisiei Juridice, în ianuarie 2009.

  

Săptămâna trecută, Comisia de Industrii a trimis în cele din urmă Biroului Permanent raportul asupra proiectului de lege, cu numeroase amendamente admise, care schimbă fundamental varianta adoptată de Senat, potrivit realitatea.net.

Cea mai importantă modificare introdusă este cea care stipulează că „deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu şi debranşarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu sunt interzise în cazul în care condominiul se află într-o zonă unitară de încălzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termică”.

Sursa: oradeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Candidaţi respinşi la examenul scris din cadrul serviciului Buget Financiar Contabilitate

Redacția

Dumea vrea din nou șef la Eco Salubritate. Societatea rămâne de luni fără manager, până se termină concursul

Marius Parteni

Primăria Ruginoasa angajează auditor. Concursul se susține la București

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site