NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

De luni începe distribuţia primei tranşe de ajutoare de la UE! Anul acesta se vor da câte două cutii cu alimente!

Veşti bune pentru păşcănenii care au depus cerere pentru a beneficia şi anul acesta de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană. De luni, aceştia vor putea primi produsele, asta pentru că atunci va începe prima tranşă a distribuţiei.

 

De data aceasta, ajutorul va consta în două pachete cu alimente.

  

„Ieri am primit graficul de distribuţie a ajutoarelor alimentare europene de la Consiliul Judeţean, şi s-au stabilit cantităţile pe care le va primi fiecare. Vor fi câte două cutii ce vor conţine făină albă grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conservă carne de vită, conservă pate de porc, orez, conservă paste tomate şi fasole boabe„, a precizat viceprimarul Vasile Axinte.

Primii care sunt aşteptaţi să ridice pachetele sunt cetăţenii din suburbia Lunca, urmaţi de cei din Boşteni, Sodomeni, Gâşteşti şi Blăgeşti. În total, în prima tranşă, vor fi distribuite 7776 cutii la nivelul municipiului Paşcani, după cum precizează Vasile Axinte.

„Distribuţia acestor ajutoare alimentare va începe de luni, 13 iunie, pentru cetăţenii din suburbia Lunca. Pe data de 14 suburbiile Boşteni şi Sodomeni, pe 15 suburbia Gâşteşti, iar pe 16 suburbia Blăgeşti.  Acestea alimente vor veni în două tranşe, asta va fi prima tranşă care se compune din un total de 7776 cutii pe Paşcani, iar în tranşa a doua, vor mai fi 7454 cutii”, a mai adăugat acesta.

În jur de 4400 persoane vor primi anul acesta, la Paşcani ajutoarele de la UE. Spre deosebire de 2015, există şi o listă suplimentară cu benficiari ai acestor ajutoare.  În general, cei care beneficiază de aceste ali­mente sunt: familiile şi per­soanele singure, fami­lii­le beneficiare de alocaţie pen­tru susţinerea  familiei, şo­merii care primesc până în 450 de lei, sau fără venit, pensionarii care au până în 450 de lei, inclusiv şi cei cu pensii sociale, în aceeaşi su­mă, invalizii, veteranii  şi vă­duvele de război, per­soanele cu handicap grav şi accentuat care nu be­ne­fi­ciază de îngrijire în centre specializate, persoanele cu venituri de până în 450 de lei, inclusiv, precum şi cele fără nici un venit.

 

Numărul de beneficiari va fi în jur de 4400. Cei care vor beneficia de aceste ajutoare vor fi pensionari cu pensie până la 450 lei lună, personal cu venit minim garantat, şomeri, persoane cu handicap grav şi accentuat şi persoane care apar în listele suplimentare”, mai spune Vasile Axinte.

Advertisements

Related posts

Situaţie disperată a locatarilor de la un cămin din oraş: „E durere. Noi am investit aici. Ajungem ca în Vatră”

Ema Roman

Asigurările obligatorii, inutile în caz de furtună

Redacția

Simulare la stația de transformare din Pașcani

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site