NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De ce nu reușește Ucraina să combată cu succes superioritatea artileriei rusești

La aproape șase luni de la invazia la scară largă, avansurile trupelor ruse rămân în general modeste. Dar, în ciuda multor eforturi cu armament avansat furnizat de Occident, forța de artilerie a Rusiei încă provoacă pierderi grele Ucrainei și rămâne fără răspuns mult prea des, potrivit Kyiv Independent.

Advertisements

Soldatii ucraineni trag cu un tun de artilerie în regiunea DonbasFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

  • Focul de contra-baterie, tactica de a vâna și de a trage asupra pieselor de artilerie ale inamicului, rămâne un punct slab al armatei ucrainene.
  • Armata rusă se bucură într-adevăr de o superioritate numerică foarte puternică. Dar Ucraina, la rândul ei, duce adesea lipsă de o organizare adecvată a activităților de contra-baterie pe câmpul de luptă.
  • De asemenea, duce lipsă de specialiști calificați la nivel înalt.
  • Ca urmare, artileria rusă continuă să devasteze liniile ucrainene, determinând infanteria ucraineană să plătească un preț exagerat în sânge.
  • Campania HIMARS nu a provocat, cum era de așteptat, o lipsă totală de muniții în armata rusă, dar a complicat și mai mult logistica problematică a Rusiei și a redus foarte mult stocurile de muniție gata de utilizare.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Şedinţă BEx a PNL. Cîţu, aşteptat să-şi anunţe decizia, după ce mai mulţi lideri ai partidului i-au cerut demisia din fruntea partidului

Redacția

Angela Merkel va avea o pensie de 15.000 de euro pe lună

Redacția

Numărul cazurilor de Covid-19 din Marea Britanie, aproape de record

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site