NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Sebastian Burduja: „Republica Moldova este la ani lumină din punct de vedere al digitalizării statului faţă de România. Este peste Estonia”

Sebastian Burduja a adăugat, într-un interviu la Digi24, că Republica Moldova este peste Estonia, din punctul de vedere al digitalizării instituţiilor statului.

”La ani lumină (este Republica Moldova, faţă de România, din punct de vedere al digitalizării statului – n.r.). O să vă surprindă, este peste Estonia şi nu o spun eu, o spun evaluările internaţionale.  Soluţiile fraţilor noştri de peste Prut sunt peste cele estoniene”, a declarat Burduja pentru Digi24.

Ministrul Digitalizării s-a aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova pentru a prelua modelul din această ţară, în ceea ce priveşte digitalizarea. În cadrul vizitei, aceasta a semnat o comisie mixtă împreună cu vicepremierul Iurie Turcanu.

”Am fost la Chişinău la o lună, o luna şi jumătate de mandat, am semnat o comisie mixtă împreună cu vicepremierul Iurie Ţurcanu, un om excepţional, un specialist adevărat şi un profesionist desăvârşit. Prin această comisie mixtă, Republica Moldova ne va pune la dispoziţie practic gratuit soluţiile pe care le-au dezvoltat şi le-au luat 10 ani de zile”, a explicat ministrul.

Advertisements
Advertisements
  

Burduja a explicat că cetăţenii din Republica Moldova pot face aproape orice serviciu public online, cum ar fi: înmatriculările de autovehicule sau plata taxelor şi impozitelor. 

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Comisia juridică a dat raport favorabil la cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei în cazul deputatului Daniel Tudorache / Urmează vot în plen

Redacția

SUA nu pot confirma folosirea de arme chimice la Mariupol, dar evocă ”informaţii credibile” cu privire la această posibilitate

Redacția

Iohannis: Avem nevoie urgent de consolidarea substanţială şi echilibrată a întregului Flanc Estic, de o prezenţă înaintată unitară şi întărită

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site