NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De ce notele din gimnaziu trebuie să conteze la admiterea în liceu. Despre educație ca mod de a deveni

Reforme eșuate, reforme simulate

Am citit recent articolul colegului Mihai Damian, prezentat de Contributors ca fiind ”conferențiar la Facultatea de Matematică din Strasbourg”, articol ce are un titlu aproape identic cu cel al textului de față, cu excepția negației ”NU” înaintea verbului ”trebuie”.

Liviu PapadimaFoto: Arhiva personala

  

Inițial am avut impulsul de a mă înscrie între numeroșii comentatori ai contribuției domnului Damian, apoi mi-am dat seama că ar fi destul de multe lucruri de spus, ca reacție atât la punctele de vedere susținute în text cât și la opiniile comentatorilor. Am ales așadar varianta unei colaborări autonome. În fapt, în ce mă privește, miza este mult mai mare decât cea a unui ”detaliu” despre gestionarea evaluărilor pentru a modela traseul educațional al elevilor și studenților. Miza este, din punctul meu de vedere, coerența măsurilor de adoptat pentru a scoate învățământul românesc din degringolada în care se află – pe care, atenție!, mai nimeni nu o contestă – și, mai ales, sprijinul de care astfel de măsuri s-ar putea bucura în opinia publică.

Advertisements
Advertisements

Am fost dintre cei care s-au declarat indignați de opțiunea domnului ministru Cîmpeanu de a pune în dezbatere publică proiectele de Legi ale învățământului într-un interval foarte scurt,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cine este Iulia Scântei, propunerea PNL pentru CCR

Redacția

Ministrul Sănătății: Finalul pandemiei nu se întrevede; putem ajunge la peste 20.000 de cazuri zilnic

Redacția

Liderii PSD și PNL se întrec în populisme pe tema consumului de energie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site