NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Contraofensiva fulgerătoare dă peste cap planul Moscovei în regiunea Donețk / Greșeala „mortală” a lui Putin / Ucraina provoacă pierderi majore Rusiei și recucerește aproape toată regiunea Harkov

Recucerirea de către armata ucraineană a orașului Izium pune capăt planurilor Rusiei în regiunea Donețk, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului în evaluarea de luni dimineață, care precizează că soldații ruși nu mai pot avansa spre Bakhmut sau Donețk dinspre nord.

Militari ucraineni pe un blindat pe un drum din Siversk, regiunea DonetkFoto: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

Folosind HIMARS și alte arme occidentale, Ucraina a reușit să provoace pierderi operaționale majore Rusiei într-o contraofensivă rapidă și să recucerească cea mai mare parte a regiunii Harkov, se precizează în analiza făcută de Institutul pentru Studiul Războiului.

  

Angajarea de către Ucraina a sistemelor occidentale într-o campanie bine concepută și executată a generat succesul remarcabil al operațiunilor contraofensive din regiunea Harkov.

Advertisements

Recucerirea de către ucraineni a orașului Izium a pus capăt perspectivei ca Rusia să își poată atinge obiectivele pe care a spus că le are în regiunea Donețk, după ce a fost nevoită să se retragă de la Kiev.

Advertisements

Pierderea orașului Izium condamnă planul inițial al campaniei rusești din Donbas și iar avansurile rusești spre Bakhmut sau în jurul orașului Donețk nu pot fi decisive dacă vor avea loc.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Negrescu, după discuţia cu comisarul Johansson, despre extinderea Schengen: România poate supune la vot aderarea la Schengen, fără teama de o nouă evaluare

Redacția

Prima reacţie a lui Iohannis după ce premierul Ciucă a fost acuzat că ar fi plagiat teza de doctorat

Redacția

Stroe: Daea trebuie să continue măsurile de sprijin pentru agricultură adoptate de guvernul Ciucă / Ce spune despre introducerea irigaţiilor în PNRR

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site