NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De ce le place oamenilor să instaleze copertine retractabile și pergole la casele lor?

Trendul copertinelor reglabile a pătruns în ultimii ani și în România, după ce a fost și încă este foarte popular în lumea occidentală. În acest articol vom enumera câteva dintre principalele motive pentru care oamenii aleg să-și instaleze copertine retractabile sau pergole la casele lor.

Cei care au o suprafață imensă în aer liber și vor să o utilizeze, pot folosi o copertină retractabilă pentru a oferi mai multă umbră zonei respective. Acest sistem poate completa orice stil arhitectural al unei case, mai ales că designul său asigură o flexibilitate maximă. Gama de culori a materialului retractabil și stilul sistemului de navigație se alege de către proprietar, în funcție de gusturile sale.

Un mare avantaj al instalării unei copertine retractabile este și economia de energie prin reducerea căldurii din casă. Copertinele de la ferestre oferă oamenilor flexibilitatea de a alege dacă vor opri lumina puternică a soarelui în lunile de vară, sau din contra de a profita de soare în anotimpul rece pentru a încălzi locuința. Potrivit statisticilor, oamenii instalează pentru ferestre copertine care sunt funcționale, dar le păstrează în aceeași poziție în fiecare zi, pe tot parcursul anului. Aceste copertine pot bloca lumina puternică a soarelui, pentru a reduce câștigul de căldură, în zilele caniculare.

Copertine retractabile tip marchiză pentru terasă

Copertinele retractabile conferă un grad sporit de flexibilitate la amplasare, ele fiind montate pe suporți proprii. Strângerea pânzei (din 100% poliester) se face prin înfășurarea pe un rulou, prin acționare manuală cu manivelă sau automat pe bază de motor.

  

Aceste copertine retractabile oferă protecție împotriva soarelui, prafului, ploii, radiațiilor ultraviolete și economie de energie prin reducerea căldurii din casă. Folosirea de copertine la geamuri poate scădea pierderea de energie prin ferestre. În acest fel se reduc prețurile facturilor de încălzire și răcire și se îmbunătățește confortul locuinței.

Pergole retractabile pentru casă și grădină

Acest sistem de acoperire are un design modular care transformă spațiul exterior într-un loc relaxant, care poate fi utilizat tot timpul anului. Avantajul instalării unei pergole retractabile constă și în integrarea perdelelor laterale de umbrire, care pot fi transparente sau glisante. În acest fel se creează un spațiu primitor, ce poate garanta confortul necesar pentru că poate proteja de vânt, soare, frig, ploaie.  

În mod sigur, vara, terasa este un spațiu de relaxare în care nu te poți plictisi. Prin instalarea unei pergole retractabile, poți transforma terasa casei într-un living elegant. Pentru ca atmosfera să fie și mai deosebită seara, se poate folosi o sursă de lumină adaptată – câteva spoturi ori felinare. Pe podea este indicat să se monteze gresie, lemn sau parchet.

Pergola prezintă avantajul că poate proteja de soarele puternic din anumite luni ale anului, de vânt și ploaie. Datorită ei te poți bucura de zilele însorite și de serile de vară petrecute pe terasa casei. Ea va oferi protecție solară pentru mai mult confort în timpul zilei. Te poate feri de razele puternice ale soarelui, de radiațiile ultraviolete și ploile de vară. 

Cele mai potrivite pentru terasa casei sunt pergolele din lemn, deoarece sunt construcții foarte elegante. Ele pot crea un spațiu privat și confortabil. De regulă au lemnul stratificat, de esență rășinoasă, iar asamblarea nu este foarte dificilă, dar trebuie făcută corect și cu atenție de un specialist tehnic.

Cei care doresc o nouă amenajare a exteriorului casei, pot lua în calcul și acest aspect – al instalării unei pergole la terasă. Cu ajutorul ei grădina va fi mai frumoasă, mai ales că pergolele sunt foarte elegante, îndeosebi acelea realizate la comandă.

Există pergole care pot fi echipate cu sisteme de protecție solară. Anumite tipuri de pergole au structuri interesante, pentru un plus de atractivitate. Oamenii aleg astfel de sisteme pentru a crea un spațiu relaxant, atrăgător și elegant.

Pergola poate transforma terasa sau grădina într-o oază de liniște și relaxare. Aceste produse sunt foarte căutate vara, de oameni care vor să creeze în curte un loc umbrit, ferit de soare și de ploaie.

Articolul a fost realizat prin intermediul unei firmei specializate în oferirea de servicii SEO în București.

Advertisements

Related posts

Litoralul pentru toţi. Cazare la mare și la 50 de lei pe zi în septembrie

Redacția

Au început lucrările de așternere a covorului asfaltic pe DN 28

Redacția

Tudorel Toader a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie. A suferit un AVC!

Redacția
Încarcă...