NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

De ce întârzie taximetrele din Pașcani la comenzile clienților? Iată câteva explicații

Foarte multe persoane care au apelat în această perioadă pe timp de noapte la serviciile taximetrelor de raza municpiului Pașcani au avut de așteptat mult pentru a găsi o mașină disponibilă. Supărați, clienții nemulțumiți ne-au sesizat telefonic sau prin mesaje acest aspect la redacție. Unii și-au vărsat supărarea chiar și pe rețelele de socializare.  

 

  

Totuși pe ce anume poate fi pusă acestă situație? Este cunoscut faptul că în perioada sărbătorilor sau vara în weekenduri, numărul clienților crește, dar de unde această lipsă a mașinilor de taxi? Reporterii noștri au adresat astăzi câteva întrebări reprezentantului Biroului de Monitorizare Servicii Transport din cadrul Primăriei Pașcani.

Primul lucru pe care am vrut să îl aflăm a fost programul de funcționare a mijloacelor de tip taxi. La cel căruia ne-am adresat nu este cunoscut pentru că nu e obligatoriu. El este stabilit de reprezentanții firmelor de taxi.

“Autorizațiile de taxi nu prevăd program de funcționare. El este stabilit de firma care desfășoară activitatea, în baza criteriilor de eficiență economică și satisfacerea deplină a clienților. Obligația celor care desfășoară activitatea de taxi este să asigure permanența mijloacelor de transport, ținând cont de cererile menționate”, ne-a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Advertisements

Tot din răspunsul primit am mai aflat că taximetriștii care au autorizație obținută pe Întreprinderi Individuale sau Persoane Fizice Autorizate au activitate limitată la 8 ore pe zi.“Firmele de tip PFA, Persoană Fizică Autorizată, au activitate limitată de 8 ore pe zi. Titularul nu poate încredința conducerea autoturismului taxi altei persoane”, mai spune reprezentantul instituției.

Cât privește societățile care dețin autorizații, acestea ar fi obligate să își desfășoare activitatea 24 de ore din 24 și să asigure permanența prin dispecerat.“Sunt firme care desfășoară activitatea 24 de ore din 24. Acestea asigură permanența prin dispecerate și un număr de mașini pe traseu în funcție de situația concretă”, a mai menționat Menegon.

Am vrut să aflăm și poziția unor operatori față de această situație. Cei cu care am discutat spun că situații de acest gen sunt întâlnite în anumite perioade ale anului, nu tot timpul. Tot de la ei am aflat că pe timp de noapte asigură prestarea serviciului la o capacitate de 20% din numărul mașinilor pe care le au la stradă. 

Advertisements

Reamintim faptul că la nivelul municipiului sunt eliberate în jur de 113 autorizații de taxi. Ele sunt deținute de SC Ovimixt SRL – 32 și Elena Trans SRL – 24. Câte 7 autorizații deține BetySev Trans SRL și Zah-Allyn SRL. Patru autorizații aparțin SC Bety Mixt SRL, câtre trei Teomi Bet SRL, Taxi Ovidiu SRL și Nemesis SRL. Alte 30 sunt de deținute de taximetriști independenți.

Reprezentanții Primăriei invită cetățenii care se simt nemulțumiți de serviciile oferite de operatorii la care apelează, să se adreseze în scris Primăriei, iar dacă cele sesizate se confirmă se poate ajunge la aplicarea sancțiunilor.  

Advertisements
Advertisements

Related posts

Anul acesta tronsonul Gura Bădiliţei – Criveşti – Vânători va fi finalizat

Teona Gherasim

Comunicat de presă USR Pașcani: Motivele pentru care nu sunt depuse amendamente la proiectul de buget și lista de investiții pentru anul 2022!

Marius Parteni

Investiții marca ApaVital la Pașcani!!!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site