NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Marius Parteni

De ce circ, în loc de decizii?

 Primarul municipiului Pașcani nu poate să stea departe de această situație de la nivel local, în care se discută despre ocuparea abuzivă a domeniului public. Dincolo de păruială politică dintre cei care se află în această situație, edilul șef nu trebuie să zâmbescă de politicienii care se agresează verbal.

Dumitru Pantazi este obligat să aplice legea în regim de urgență, nu să se bucure de spectacol. Sunt de peste 18 ani în presă, am mai văzut situații asemănătoare, iar de foarte multe ori cel care deține puterea nu vrea să rezolve o problemă, ci să-l sugrume pe cel aflat în această situație.

  

Dumitru Pantazi a trecut și el de vârsta majoratului în viața publică, nu poate privi ca un novice astfel de situații. Trebuie să se apuce de treabă! Pune domnule funcționării la treabă și fă dreptate pentru toți! Începe cu Marius Pintilie, continuă cu firma AgroComplex și celelalte! Faceți lumină și în cazul celor 50 hectare deținute de Legume S.A. , care acum sunt într-un cerc vicios, de care se bucură firma dumneavoastră! Demolați odată ce este de demolat, sancționați orice abatere și gata! Nu uitați că instituția pe care o conduceți este principala responsabilă pentru acest haos.

De ani de zile sunt cereri nesoluționate pentru închirierea sau concesionarea de terenuri. Cetățeni ai municipiului care au încercat să facă ceva, au fost blocați. Acum, că sunt câteva cazuri ce trebuie tratate cu prioritate, dați drumul la treabă, nu întrețineți haosul! Eliminați pentru totdeauna această problemă, nu vedeți că stă în calea dezvoltării municipiului și pune în pericol ritmul de atragere a fondurilor europene? Nu mai spun că nici străzile nu pot fi asfaltate, câinii comunitari nu pot fi duși la padoc, locurile de joacă nu se pot curăța la timp. Trecând peste toate acestea, Dumitru Pantazi și echipa pe care o conduce trebuie să își facă treaba, sa protejeze bunurile publice și să atragă banii la buget.

Altfel, trec anii și nimic nu se schimbă în acest municipiu, iar multe decizii par a fi luate ca într-o Republică. Închei prin a spune că poate fi speculat faptul că acest subiect are și conotație politică, că la mijloc este ceva concentrat asupra lui Marius Pintilie și firmei Lorimer S.R.L. Dar, de ce primarul Pantazi, care are puterea, nu vrea să ne lumineze și să aplice legea, ori să propună tragerea la răspundere a celor care au încălcat-o: de la cel mai mare, la cel mai mic? La alegerile din 2020 trebuie să avem în față candidați credibili, cu care noi presa și oamenii să discutăm despre viitorul municipiului și  proiecte realizabile.

Advertisements

Related posts

Domnule Sorin Olariu,

Marius Parteni

Să te lauzi că știi să atragi fonduri europene, dar să nu reușești să pornești investiții, asta înseamnă să fii incompetent!

Marius Parteni

Pantazi nu știe să piardă!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site