NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

David Popovici și Robert Glință au revenit în țară după performanțe de la Campionatul European de la Kazan

Delegația României la Campionatul European de înot în bazin scurt de la Kazan s-a întors luni în țară. David Popovici a obținut medalie de aur la 200 de metri liber, iar Robert Glință o medalie de argint la 100 m spate și una de bronz la 50 m spate.

Delegația României a fost întâmpinată la Aeroportul Henri Coandă de Eduard Novak, ministrul Sportului, alături de reprezentanți ai Federației Române de Natație și Pentatlon Modern și ai cluburilor unde sunt legitimați sportivii.

David Popovici la Campionatul European de la Kazan FOTO: Profimedia Images

Potrivit Ministerului Sporturilor, ediția de la Kazan a fost cea mai prolifică pentru România din istoria de 25 de ani a întrecerilor continentale în bazin scurt.

  

„Iată că acești sportivi, în ciuda condițiilor grele, cauzate de pandemie, și-au atins obiectivul și la Jocurile Olimpice, și la aceste Campionate Europene. După toți acești ani în care, din păcate, sportul românesc a fost în derivă, ei au reușit să demonstreze că merită tot sprijinul nostru. Acest sprijin va veni prin Strategia Națională pentru Sport, care înseamnă asumarea de către Guvern a sportului românesc ca prioritate.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Sportivi pășcăneni la Festivalul Internațional de Șah din Satu Mare

Redacția

Directorul CSM după ultimele două insuccese ale echipei locale: ”Nu renunțăm la lupta pentru promovare, pentru noi playofful se va încheia în ultima etapă”

Răzvan Grecu

Aur la Campionatele Mondiale de canotaj pentru echipa Mădălinei Bereş – canotoarea din Mogoşeşti Siret

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site