NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Dar din suflet făcut de elevii Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu” Pașcani

Acțiune deosebită pusă la cale de câțiva elevi și un cadru didactic de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani, odată cu apropierea sfintelor sărbători ale Paștelui.

Vorbim despre 7 clase de elevi ce au strâns săptămâna trecută alimente și suma de 750 de lei,  iar astăzi, alături de părintele Dumitru  de la Biserica ”Sfântu Gheorghe” din Fântânele, au mers  la 15 familii nevoiașe din parohia acestuia pentru a-i ajuta cu pachete.

Din banii strânși, copiii au achiziționat alimente: ulei, zahăr, cartofi, fasole, orez, făină dar și fructe.

”Această acțiune a fost organizată de doamna profesoară Nicoleta Anicolaesei, cu ocazia Sărbătorilor Pascale pentru a-i ajuta pe cei nevoiași. Am strâns produse la cămin, s-au strâns și bani, a fost o sumă de 750 lei din care s-au cumpărat produse pe care le-am împărțit nevoiașilor”, spune una dintre elevele implicate în acest proiect .

 Familiile nevoiașe s-au arătat extrem de impreisonate de gestul făcut de elevii Colegiului pășcănean. Una dintre opriri a fost la casa Georgetei Iosub, o femeie în vârstă de 81 ani care locuiește singură în cartierul Fântânele. Bătrâna cu ochii în lacrimi a mulțumit tinerilor și părintelui pentru gestul făcut.

”Este un gest foarte frumos, mai rar copii care să ajute așa bătrânii. Locuiesc singură, nu mai am pe nimeni, noroc de părintele Cristea că mai vine pe la mine și mă mai ajută”, ne-a declarat Georgeta Iosub.

Părintele Dumitru Cristea a avut numai cuvinte de laudă la adresa elevilor și a cadrului didactic și invită și pe celelalte școli să organizeze astfel de acțiuni cu scop caritabil.

”Aceste ajutoare de astăzi sunt venite în cadrul unui proiect care este inițiat de Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”, coordonat de doamna profesoară Anicolaesei Nicoleta, alături de elevii de acolo vor să spună că le pasă de suferința celor bătrâni, a celor săraci, a oamenilor cu dezabilități. Acești tineri vor să le aducă o bucurie de Paști”, a spus părintele Dumitru Cristea.

loading...
Advertisements

Related posts

Astăzi începe febra admiterii de toamnă la trei universităţi de stat ieşene

Redacția

Şi copiii de grădiniţă vor primi câte un măr

Redacția

O lume percepută prin atingere! „Eu ştiu că mama e frumoasă pentru că are o voce blândă”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site