RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevi și profesori de la Colegiul „Mihail Sadoveanu”, în Parlamentul European

De pe băncile școlii, direct în Parlamentul European. Aleşi în urma unei selecții, elevii pășcăneni s-au aflat pentru o zi în postura de europarlamentari.

  

Elevii reprezentanți ai Colegiului Național Mihail Sadoveanu, cât și ai țării, însoțiți de către cadre didactice s-au întors din proiectul Euroscola cu amintiri de neuitat și experiențe minunate. În drumul lor spre Strasbourg aceștia au vizitat capitale și orașe europene precum Budapesta, Praga, Milano, Padova, Bratislava, Veneția, oferindu-le astfel posibilitatea de a afla lucruri noi despre cultură și tradițiile altor state europene. Pe data de 18 decembrie, aceștia au fost prezenți în Parlamentul European, unde au reușit să impresioneze prin prestanță, eleganță și implicare. Astfel elevul Plaiu Vlad a fost ales ca președinte al comisiei din care făcea parte. Acesta a purtat un rol de mediație, având datoria de a conduce dezbaterea comisiei sale și totodată de a aduce la cunostință tema pe care grupul trebuia să o susțină, dând mai apoi cuvântul purtătorului de cuvânt. Eleva Sticea Roxana a făcut parte din una dintre cele 4 echipe finaliste ale jocului Eurogame. Tinerii au trebuit să răspundă la întrebări care le-au testat cultura generală. Echipa Roxanei s-a aflat la o diferență de doar un punct față de echipa câștigătoare, ceea ce reprezintă o performanță remarcabilă.

În concluzie, pentru fiecare dintre participanți posibilitatea de a participa în cadrul acestui proiect și de a lua parte la o zi obișnuită în parlamentul european au reprezentat una dintre cele mai minunate experiențe din viață lor de liceeni.

Un grup de 24 de elevi, însoțiți de profesorii Dimitriu Carmen, Căşăriu Angela, Vangă Brînduşa, Pădurariu Petru și Banu Viorel au fost prezenți în Parlamentul European de la Strasbourg, participând la zilele Euroscola.

Advertisements

 Coordonatoarea acestui proiect, la nivelul școlii, este profesor Angela Cășăriu, cea care a câștigat participarea la EUROSCOLA și in ediția din 2012

Advertisements

 sursa Colegiul Național Mihail Sadoveanu

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Lansare de revistă la Hălăuceşti

Redacția

Liceul “Miron Costin” a fost gazda a patru cercuri pedagogice

Răzvan Grecu

Festivitate de deschidere a noului an școlar la Clubul Copiilor Pașcani

Răzvan Grecu
Încarcă...