RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EducațieEveniment

Elevi ai Liceului „Nicolae Iorga” Pașcani, premiați la Concursul Internațional „Împreună cu Hristos în viață”, ediția a VIII-a, 2024

Duminică, 31 martie 2024, a avut loc premierea elevilor participanți la Concursul Internațional „Împreună cu Hristos în viață”, cu tema ”Cuvântul care vindecă”, aflat la cea de a VIII-a ediție.

Concursul a fost organizat de: Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca.

La concurs au participat peste 12000 copii din România și din diaspora românească (Europa, Canada, America, Asia, Australia), iar de la Liceul Economic „Nicolae Iorga” din Pașcani, județul Iași, au participat 50 elevi. S-au calificat pentru etapa județeană 34 elevi, unde au obținut două premii și 6 mențiuni.

Elevii s-au pregătit pe baza tematicii despre Minunile Mântuitorului și Viețile sfinților Taumaturgi, având de rezolvat atât itemi obiectivi cât și itemi subiectivi (desene încadrate în tema pildelor sau scurte eseuri/compuneri în concordanță cu tematica dată).

  

Premierea elevilor pășcăneni s-a făcut la Biserica „Înălțarea Domnului”, Pașcani, după slujba Sfintei Liturghii, în prezența părinților și a credincioșilor aflați la eveniment. Ca o încununare a acestei activități, unii elevi s-au spovedit și împărtășit în timpul Sfintei Liturghii.

“Felicităm pe toți copiii și tinerii participanți la acest mult așteptat concurs, pe părinții care se ostenesc, cu timp și fără timp, pentru buna creștere și educație a copiilor și pe preoții slujitori, care de fiecare dată ne primesc cu multă dragoste și dărnicie.”  – Prof. de Religie, Maria Osoianu

Liceul Economic Tehnologic “Nicolae Iorga” Pascani

Related posts

Marș mut pentru promovarea stilului de viață sănătos, cu zeci de participanți la Pașcani

Teona Gherasim

Elevii români, cele mai puține ore petrecute fizic la școală în pandemie

Redacția

Gala Premiilor Actualitatea TV pentru anul 2014: vezi lista câștigătorilor! (FOTO)

Redacția
Încarcă...