NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Dacian Cioloş, premierul ales de Klaus Iohannis. Cioloş: Voi deschide Guvernul spre societate; Dragnea: Nu ştiu cum vom vota. Avem doar un nume şi un chip

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloş, fost comisar european, în funcţia de prim-ministru, ignorând, astfel, recomandarea făcută de PSD, principalul partid din Parlament. Propunerea lui Iohannis are toate şansele să treacă de votul Parlamentului, cu ajutorul unei noi majorităţi formată din PNL, UNPR şi UDMR.

  

Dacian Cioloş, fost comisar european, este propunerea de premier pe care a făcut-o ieri preşedintele Klaus Iohannis, după două runde de consultări avute cu liderii partidelor parlamentare. „După părerea mea, pentru a rezolva problema guvernării şi pentru a avea garanţia că vom avea o schimbare netă a clasei politice este nevoie de un premier independent, tehnocrat, cum spunem de multe ori. O persoană curată, care să nu fi fost implicată în scadaluri, o persoană integră, o persoană care a dovedit că ştie să gestioneze sisteme şi situaţii complicate.

Aşadar, îl desemnez pentru funcţia de premier pe domnul Dacian Cioloş”, a anunţat Klaus Iohannis, după care a făcut un pas în dreapta pentru a-i face loc la pupitru premierului nominalizat, care aştepta după uşă anunţul preşedintelui. “În următoarele zile îmi voi concentra eforuturile pentru a face o echipă cu care să mă duc în faţa Parlamentului.

Voi lucra îndeaproape cu Parlamentul pentru a progresa împreună”, au fost primele cuvinte ale lui Cioloş din poziţia de prim-ministru desemnat. „Am intenţia, însă, să deschid Guvernul şi administraţia guvernamentală spre societate, să ascultăm şi să pregătim decizii împreună şi, totodată, în măsura în care Parlamentul va decide să dea mandat acestui Guvern, voi lucra îndeaproape cu Parlamentul, cu grupurile politice din Parlament, chiar dacă vorbim de un Guvern de tehnocraţi, pentru a progresa împreună pe proiectele pe care o să le propunem“, a adăugat Cioloş.

Citește articolul integral pe Adevarul.ro

Advertisements
Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Sursa mitului din jurul lui Vlad Ţepeş. Amanta lui Dracula, primul tabloid medieval

Redacția

Stirile ATV (24 Februarie 2016)

Redacția

10 LUCRURI NEȘTIUTE DESPRE PICASSO

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site