RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Cuplul real care a inspirat „Frumoasa şi bestia”. Au avut şapte copii împreună şi un destin tragic

Faimoasa poveste datează încă de prin 1500, iar cuplul adevărat care a inspirat „Frumoasa şi bestia” n-a avut parte de un final fericit. Cei doi protagonişti au fost Catherine şi Petrus Gonsalvus şi erau trataţi ca nişte ciudăţenii ale naturii de către reginele şi regii Europei. Care era motivul?

Capetele încoronate ale Europei se distrau de minune pe seama celor mai ciudate persoane din lume, care erau aduse la curtea regală cu singurul scop de a-i amuza pe cei prezenţi. Petrus Gonsalvus, adică Bestia, se născuse cu păr pe faţă, motiv pentru care ajunsese la Curtea regală franceză pentru a-i amuza pe nobili cu aspectul său neobişnuit. Plictisiţi, nobilii au încercat ceva nou într-una din zile – să aranjeze o căsnicie pentru Bestie cu o femeie normală. Ce-a ieşit din toată această asociere?


Când avea numai 10 ani, Petrus a fost închis într-o cuşcă şi tratat ca un animal. La maturitate, a ajuns distracţia nobilimii franceze, după care a fost forţat să se însoare cu Lady Catherine Gonsalvus, care n-a ştiut cu cine urma să se mărite până în ziua nunţii. Din păcate, povestea reală a celor doi soţi n-a avut un final fericit!

Petrus Gonsalvus s-a născut în 1537 în Insulele Canare, iar aspectul său neobişnuit a făcut să fie tratat mai mult ca un animal decât ca un om. La numai 10 ani a fost închis într-o cuşcă şi hrănit cu carne crudă, ca un animal sălbatic. În 1547, Petrus a fost trimis în Franţa ca un cadou pentru Regele Henry al II-lea, în ziua încoronării sale.

  

adevarul

Related posts

Cascada „Duruitoarea” din județul Neamț (VIDEO)

Redacția

Ce program va avea Papa Francisc cu ocazia vizitei in Iaşi. Se va deplasa cu Papamobilul

Redacția

Atelier de pictat vase de ceramică organizat de Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu”

Redacția
Încarcă...