NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cum se toacă banii publici? Post de director economic ce coordonează o persoană și jumătate!

Conducerea Eco Salubritatea a propus aleșilor locali o nouă organigramă. Documentul care va fi dicutat mâine dimineață în plenul Consiliului Local, aduce o restructurare de 12 posturi și o reorganizare a unor compartimente și servicii.

 

În mod absolut surprinzător, deși modificarea organigramei și statului de funcții este motivată de situația economică a societății, directorul Leonard Ursu și membrii Consiliului de Administrație au decis ca un angajat al societății să fie director economic. Doar că, această funcție este plătită cu 5.000 de lei pe lună, iar în subordinea directorului economic lucrează doar două persoane, dintre care una cu jumătate de normă.

Cât de legal este o astfel de decizie, aflăm din Legea 161/2003 care prevede că pentru constituirea unei direcţii este necesar un număr de minimum 15 posturi de execuţie. Legea se aplică instituțiilor publice, dar Eco Salubritate SA este o societatea în subordinea Consiliului Local, astfel că regula este aplicapilă.

Cum în organigramă există un compartiment format din 9 funcții de execuție care are un șef de compartiment se naște întrebarea de ce un angajat ce conduce doi oameni este plătit cu o salrizare de director, în timp ce unul ce este șef peste 9 oameni este încadrat ca șef serviciu?

Advertisements

Related posts

Pășcănenii care stau la case vor primi pubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Diana Marcu

Utilaje stricate la Eco Salubritate. Angajații vor lucra în două schimburi

Oana Cordoneanu

Legea salarizării, discutată între funcționari și reprezentanții PNL

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site