RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cum se montează corect scaunul auto pentru bebeluşi. Specialiştii explică într-o simulare video greşelile clasice făcute de majoritatea părinţilor şoferi

Testele de impact ale specialiştilor demonstrează că un copil de 4 ani este de 5 ori mai în siguranţă să călătorească într-un scaun auto poziţionat cu spatele spre direcţia de mers. Această poziţionare reduce riscul accidentării cu 96%, puţin mai mult faţă de 77%, cât se spune că este riscul accidentării în cazul poziţionării scaunului auto cu faţa spre direcţia de mers.

  

Poliţiştii recomandă folosirea scaunelor auto gândite şi confecţionate special pentru copii până când ei depăşesc înălţimea de 150 de centimetri. ”Până nu ajunge la înălţimea de 150 de centimetri, copilul tău trebuie să călătorească într-un sistem de siguranţă pentru copii pasageri”, atenţionează reprezentanţii IPJ Cluj. În alegerea scaunului auto, părinţii sunt sfătuiţi să ţină cont de înălţimea şi greutatea copilului, de specificaţiile tehnice recomandate pentru scaunul auto, nu doar de preţ.

”Copilul trebuie poziţionat cu spatele până când acesta ajunge la înălţimea sau greutatea limită superioară admisă de producătorul scaunului auto, chiar şi până la împlinirea vârstei de 4 ani. Copilul poziţionat cu faţa spre direcţia de mers are 40% şanse să fie accidentat grav, în timp ce, poziţionarea copilului cu spatele spre direcţia de mers scade şansele la 8%. La un impact cu o viteză de 50 km/h, asupra copilului poziţionat într-un scaun auto cu faţa spre direcţia de mers, se exercită o greutate aplicată la nivelul gâtului de până la 300 de kilograme, pe când, într-un scaun auto poziţionat cu spatele spre direcţia de mers, greutatea exercitată asupra gâtului este de 50 kg”, explică specialiştii de le blogul autoeconom.ro, o platformă online creată în Ardeal, dar extinsă la nivelul ţării.

A fost făcută după model nordic şi îi ajută pe şoferi să găsească cele mai bune şi ieftine service-uri auto în toată ţara.

Citește articolul integral pe Adevarul.ro              

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Fermierii vor putea obţine adeverinţe pentru subvenţii chiar dacă au datorii la bugetul local

Redacția

Anunt public solicitare emitere Autorizatie de Mediu

Ema Roman

Atac rasist în Belfast la adresa unei familii de români. Maşina lor a fost incendiată

Redacția
Încarcă...