NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Cum să prevenim furturile din buzunare!?

Dorim să prezentăm cetăţenilor câteva sfaturi menite îi ţină cât mai departe şi să îi descurajeze pe hoţii care fură din buzunare.

 

Luna decembrie, este destinată în principal cumpărăturilor. Cu toţii vom merge în diverse centre comerciale şi ne vom aproviziona cu cele necesare. Prinşi de spiritul Crăciunului, nu vom uita cu siguranţă nici de cei dragi cărora le vom lua cadouri.  Portofelul va fi mai plin decât în alte zile, cu bani care poate au fost economisiţi special pentru această ocazie. Implicit va creşte riscul să deveniţi ţinta hoţilor.

  

Deci,ATENŢIE la buzunare şi portofele ! Şi infractorii ausărbători de iarnă şi o nevoie mare de bani.  Se pot afla lângă dumneavoastră şi vor specula orice greşeală pe care o faceţi. Nu le daţi ocazia să intre in acţiune!

Ţineţi minte: din cauza neatenţiei în fiecare moment puteţi deveni victima unui furt!

Vă prezentăm pe scurt câteva sfaturi menite să îi ţină departe de dumneavoastră pe hoţii care fură din buzunare:

Ø când vă aflaţi la cumpărături sau cu orice altă ocazie nu lăsaţi niciodată să se vadă  câţi bani aveţi la dumneavoastră;

Ø ţineţi-văpoşeta, geanta sub braţ având permanent control asupra ei;

Ø nuţineţi banii, actele sau portofelul în buzunare exterioare;

Ø nuvă lăudaţi persoanelor necunoscute cu valorile pe care le aveţi la dumneavoastră.

Este bine de ştiut că hoţii care fură din buzunare caută spaţiile restrânse. Evitaţi, prin urmare, mulţimile şi ţineţi necunoscuţii la o distanţă apreciabilă. Curăţirea unei pete inexistente pe hainele dumneavoastră sau a unei pete făcute intenţionat poate fi un truc al unui hoţ.

 

Sperăm ca aceste sfaturi să le puneţi în practică şi să vă fie de un real folos. Nu uitaţi: siguranţa personală trebuie să vă preocupe în primul rând pe dumneavoastră.

Comunicat emis de IPJ Iași

Advertisements

Related posts

Are două crime şi două violuri la activ, dar judecătorii i-au redus pedeapsa cu şase ani şi jumătate

Redacția

Taximetrist depistat în Cristești cu viteză dublă față de cea legală în localitate

Redacția

Sinucidere la spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași! Un pacient infectat cu COVID-19 a fost găsit spânzurat cu cearșaful de clanța unei uși

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site