RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cum s-a descoperit Internetul şi ”particula lui Dumnezeu”, care ne explică de ce existăm. INTERVIU cu Rolf Dieter Heuer, fostul şef CERN

Rolf Dieter Heuer, fost director general al CERN (Organizaţia Europeană de Cercetare Nucleară) în perioada 2009-2015 povesteşte, într-un interviu acordat în exclusivitate Agenţiei MEDIAFAX, despre fascinaţia lumii subatomice, “particula lui Dumnezeu” şi laserul de la Măgurele.

 

Cercetător în fizica particulelor şi profesor universitar la Hamburg, Heuer a fost cel care a condus echipa de cercetători care a descoperit bosonul Higgs, cunoscut sub denumirea de “particula lui Dumnezeu”.

  

CERN este cel mai mare laborator ştiinţific din lume, iar experimentele nu s-au oprit la descoperirea bosonului Higgs. În viitor, fizicienii vor folosi cel mai mare accelerator de particule din lume, Large Hadron Collider (LHC), pentru a descoperi proprietăţile bosonului, dar şi alte particule asemănătoare, adică resul pieselor din puzzle-ul care explică cum a fost posibilă crearea materiei în Univers şi nu numai. LHC ar putea descoperi şi particula din care este făcută materia întunecată, adică substanţa care alcătuieşe 95% din Univers şi despre care nu cu noaşte aproape nimic.

Desigur, CERN mai este cunoscut şi pentru o altă descoperire, care a schimbat lumea. Este vorba de Internet, care a fost inventat în 1989 de cercetătorii de la CERN, care aveau nevoie de o platformă de comunicare internaţională, prin care să transmită imediat şi direct de la un grup de cercetare la altul volume foarte mari de informaţie ştiinţifică.

Sursa: descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Vino în echipa REFLEX!

Redacția

Mineralele din corpul omenesc și rolul lor

Redacția

DRPCIV: Numărul înmatriculărilor de vehicule noi, în creștere cu 5,37%, în octombrie

Redacția
Încarcă...