RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cum puteau fi evitate atacurile din Paris: ”În mod clar nu ar fi avut loc”

Atacurile comise pe 13 noiembrie în Franţa “nu ar fi avut loc” dacă nu s-ar fi folosit instrumente de comunicare criptate, care le-au permis jihadiştilor să evite supravegherea, afirmă într-un interviu directorul Agenţiei americane pentru Securitate Naţională (NSA), relatează AFP online.

 

Directorul acestei agenţii americane de spionaj, Michael Rogers, a confirmat în acest interviu pentru Yahoo! News, publicat miercuri, că au fost folosite tehnologii de criptare în organizarea atacurilor coordonate revendicate de către gruparea Statul Islamic (SI), soldate cu 130 de morţi şi câteva sute de răniţi, la Paris şi Saint-Denis – la nord de capitală.

  

Rogers a declarat că “unele dintre comunicaţiile” jihadiştilor “erau criptate”, ceea ce a împiedicat serviciile de informaţii să le detecteze. “În mod clar, dacă am fi ştiut, (ceea ce s-a întâmplat la) Paris nu ar fi avut loc”, a deplâns el în acest interviu realizat săptămâna trecută.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Aceste declaraţii ale directorului NSA au fost publicate miercuri, în plină confruntare, în Statele Unite, între grupuri din domeniul tehnologiei, cu Apple în frunte, şi Guvernul american pe tema protecţiei datelor stocate în telefoane, considerate “inviolabile”.

Apple a respins solicitarea “fără precedent” a unui judecător american de a oferi acces poliţiei federale (FBI) la conţinutul criptat al iPhone-ului unuia dintre autorii masacrului de la San Bernardino, soldat cu 14 morţi, la începutul lui decembrie, în California.

Michael Rogers a declarat că susţine criptarea în domeniul securităţii pe Internet, dar şi-a exprimat unele rezerve în privinţa unor aparate care nu pot fi decriptate, în pofida unor decizii ale justiţiei sau autorităţilor în acest sens.

“Oare criptarea ne îngreunează îndeplinirea misiunii? Da”, a deplâns el.

 

Sursa: gandul.info 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Turnul Eiffel, simbolul Parisului, a fost construit cu oţel românesc şi cu ajutorul unei tehnologii revoluţionare a unui inginer român

Redacția

Ninsori în nordul Moldovei, ploi în rest. Cum se circulă pe drumurile naționale

Redacția

Teoria unui neurochirurg, posibil candidat pentru Casa Albă: Piramidele din Egipt au fost construite de Iosif. Care ar fi fost motivul

Redacția
Încarcă...