RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cum s-au trezit 50.000 de români că trebuie să plătească amenzi uriaşe după ce au pariat pe internet. „Mi s-a întins o capcană, în care am căzut alături de alţi zeci de mii de tâmpiţi”

Peste 50.000 de români care au jucat jocuri de noroc sau au pariat bani pe două mari siteuri internaţionale specializate – Bet365.com şi Bwin.com – în perioada 10-31 septembrie, sunt chemaţi în aceste zile la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), autoritatea care reglementează jocurile de noroc şi pariurile în România, pentru a fi amendaţi.

  

 

Amenzile sunt ameţitoare pentru omul de rând: între 5.000 şi 10.000 de lei. În total, statul ar putea câşiga doar din amendarea lor minimă aproape 60 de milioane de euro, adică tot atât cât au plătit platformele online pentru a intra în legalitate şi a beneficia de amnistia oferită de statul român. Problema care a încins comunităţile de pariori şi de jucători de cazinou, profesionişti sau amatori, este însă una cât se poate de simplă şi revoltătoare: jucătorii habar nu au avut că cele două siteuri nu au licenţă de operare în România, dat fiind faptul că ONJN nu a făcut publice aceste informaţii decât recent, iar siteurile le-au permis în tot acest interval să joace nestingheriţi. Nicăieri nu a existat un anunţ sau vreo interdicţie publică.

 Într-un interviu acordat Gândul, preşedintele ONJN Odeta Nestor dă vina pe cele două companii şi consideră că „jucătorii ar putea să se îndrepte chiar împotriva operatorului de jocuri de noroc, pentru că le-a permis accesul”, arătând că Bet365 şi Bwin le-au permis ilegal accesul românilor pe siteuri, în perioada 10-31 septembrie. Avocatul Gheorghe Piperea consideră că situaţia în care s-a ajuns este absurdă.

Citește articolul integral pe Gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Tunisianul suspectat de terorism şi împuşcat la Paris fusese declarat indezirabil în România

Redacția

A fost creată prima plantă electronică din lume: ”Nimeni n-a mai făcut asta până acum”. S-a muncit la ea 20 de ani

Redacția

VAND MITSUBISHI OULANDER AN FABRICATIE 2011

Redacția
Încarcă...