NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Numărul bolnavilor de Alzheimer, în continuă creştere. Semnele care indică că poţi suferi de demenţă: ”La mine au apărut halucinaţiile”

Un număr de circa 300.000 de persoane din România sunt diagnosticate cu Alzheimer, iar în Europa sunt înregistrate anual între 14.000 – 15.000 de persoane care suferă de această maladie, date care sugerează o creştere dramatică a incidenţei acestei boli.

 

Primele modificări în creierul bolnavilor de Alzheimer apar cu 15 – 20 de ani mai devreme, fără a-i afecta, însă, comportamentul.

”La 35 de ani ar fi bine să ne gândim la prevenirea unor factori care sigur ne vor face rău general, adică hipertensiune, diabet, obezitate. Pentru oamenii tineri trebuie să conteze şi sănătatea creierului, nu doar bolile cardiovasculare şi metabolice”, a declarat prof. Cătălina Tudose, preşedinte Societatea Română de Alzheimer, la Conferinţa Naţională Alzheimer 2016 Potrivit acesteia, nu toate tulburările de memorie reprezintă Alzheimer.

”Alzheimerul este o boală. Demenţa este ultima fază a bolii, ea debutează cu mult înainte de a o diagnostica… Există o serie de factori care sunt comuni pentru multe afecţiuni: hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, obezitatea, hipercolesterolemia, care sunt factori de risc pentru boala Alzheimer, pentru o boală degenerativă, nu neapărat vasculară, dacă se instalează în jurul vârstei de 45 – 50 de ani. Dacă se instalează după 65 – 70 de ani nu mai sunt factori de risc pentru această boală”, a afirmat, la rândul său, prof. Gabriel-Ioan Prada, preşedintele Societăţii Române de Geriatrie şi Gerontologie.

 

 Sursa: descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Primar PSD, filmat în timp ce înjura şi scuipa o bătrână localnică. Edilul a fost data AFARĂ din partid (VIDEO)

Redacția

Pierdut certificate constatatoare punct de lucru Moțca

Redacția

Trei minuni naturale ale României. Cât adevăr este în legenda mersului pe apă prin mijlocul Cascadei Urlătoarele

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site