NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Cum procedăm pentru a elimina turbiditatea apei după o intervenție la rețea

Nu consuma apă de la robinet imediat după o intervenție la rețea! Las-o să curgă câteva minute, pentru a elimina o eventuală turbiditate a acesteia!

 În cadrul activităților de exploatare pe care le desfășoară în mod curent, care vizează buna funcționare a sistemului de distribuție a apei, ApaVital ajunge uneori în neplăcuta situație de a întrerupe furnizarea apei, atât în cazul remedierii unor avarii cât și pentru realizarea unor lucrări planificate. Pe parcursul acestor intervenții se desfășoară o succesiune de operațiuni tehnologice, care implică – pe lângă lucrările de reparații efectuate – goliri și umpleri succesive de conducte, spălarea și dezinfecția tronsoanelor afectate, în vederea asigurării potabilității apei furnizate.

ApaVital ia toate măsurile necesare pentru ca apa să ajungă în condiții corespunzătoare la utilizator, însă, cu toate eforturile făcute, pot apărea situații în care apa prezintă turbiditate, având drept cauză principală faptul că nu s-a realizat și o golire a apei pe porțiunea de conductă situată pe rețeaua interioară.

Pentru a elimina această situație, ApaVital recomandă ca, după intervențiile la rețea,  utilizatorii să lase apa să curgă la robinet timp de câteva minute, până ce aceasta ajunge să îndeplinească condițiile de potabilitate cunoscute de toți utilizatorii: fără miros, fără gust, fără culoare. 

  

Timpul necesar pentru reintrarea în parametrii normali de potabilitatea depinde de lungimea rețelei interioare afectate de turbiditate și de numărul de consumatori care apelează la această soluție pentru ca situația să revină la normal. 

Recomandăm utilizatorilor să nu utilizeze apa nici la funcționarea mașinilor de spălat sau a centralelor termice, până la dispariția turbidității acesteia. La reluarea alimentării cu apă, există posibilitatea să apară și goluri de aer, care dispar odată cu amorsarea sistemului.

Advertisements

Related posts

Locuri de muncă în trei comune din zona Pașcani

Redacția

Camion distrus de flăcări

Redacția

Cazierele judiciare nu se vor emite timp de trei zile

Redacția
Încarcă...