NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cum îţi pregăteşti maşina pentru sezonul rece? Sfaturi pentru șoferi

Temperaturile scăzute trebuie să-ţi amintească că este timpul să te pregăteşti deja pentru sezonul rece. Iată câteva sfaturi.

 

  

În sezonul rece trebuie să vă asigurați de următoarele materiale: sare și nisip pentru topirea gheţii de pe trotuar și de pe căile pe care circulaţi în gospodărie pentru a îmbunătăţi tracţiunea și a evita alunecarea; unelte de îndepărtare a zăpezii.

Acumulatorul și sistemul de aprindere trebuie să fie în stare foarte bună iar bornele bateriei curăţate. Asiguraţi-vă că nivelul antigelului este corespunzător și sistemul de încălzire și dezgheţare funcţionează eficient.

Verificaţi sistemul de acţionare al ștergătoarelor de parbriz; asiguraţi lichid de curăţare pentru temperaturi scăzute.

Dotaţi-vă mașina cu lanţuri antiderapante.

Dacă viscolul vă blochează în trafic în afara unei localități, trageți autovehiculul pe partea dreaptă a drumului: porniți luminile de avarie și prindeți o cârpă de antena radio ori la geam; anunțați evenimentul la 112, indicând locul unde ați rămas blocat. Rămâneți în autoturism până ce forțele de intervenție vin să vă salveze; porniți motorul și sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menține cald în interior. Curățați periodic zăpada de pe țeava de eșapament.

realitatea.net

Advertisements

Related posts

Depășire criminală pe drumul dinspre Târgu Frumos spre Iași! Un șofer a evitat impactul frontal în ultima secundă (VIDEO)

Redacția

192 de minore gravide în centrele de plasament din Iași, într-un singur an

Redacția

Bătaie între ciobani la Ruginoasa

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site